Bezlepkový lowcarb slaný koláč so špenátom, šampiňónmi a kyslou smotanou

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
40 min.
21 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Bezlepkový lowcarb slaný koláč so špenátom, šampiňónmi a kyslou smotanou

Stavíme sa, že si tento extra jednoduchý slaný koláč inšpirovaný Francúzskom zamiluješ. V tomto recepte sme pšeničnú múku nahradili psylliom. Dodá koláču poriadnu dávku vlákniny a tiež vlastnosti lepku, takže sa nemusíš báť, že by sa cesto nespojilo.

1 porcia obsahuje 1 kus koláča

  • 172 kcal
  • 5 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 8 g bielkovín

Na 4 porcie

Na cesto:
Na náplň:
  • 1 čajová lyžička kyslej smotany
  • 1 hrnček baby špenátu
  • 1 šampiňón
  • 1/2 čajové lyžičky ghee
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku

Postup

  1. Bezlepkový lowcarb slaný koláč so špenátom, šampiňónmi a kyslou smotanou

    Rúru si predhrej na 180 °C.

  2. V miske zmiešaj mandľovú múku, psyllium a soľ.

  3. Vo väčšej mise vyšľahaj vajcia s vlažnou vodou a potom zmiešaj so sypkou zmesou z predošlého kroku. Zmes nechaj cca 10 minút odstáť, aby zhustla.

  4. Plech si vylož papierom na pečenie a potri ho trochou olivového oleja. Vlož naň cesto a vytvaruj guľatú a čo najtenšiu placku. S manipuláciou s cestom ti pomôže si namočiť alebo naolejovať ruky.

    Daj piecť do rúry na cca 20 min.

  5. Na panvici si roztop ghí a opeč na ňom plátky očisteného šampiňónu. Pridaj baby špenát a chvíľu podus.

    Cesto vytiahni z rúry a rovnomerne naň rozprestri kyslú smotanu so sušeným cesnakom. Pridaj opečenú zeleninu, cherry paradajky a daj späť do rúry na cca 10 minút.

  6. Koláč podávaj teplý a nakrájaný na trojhrany. Dobrú chuť!

  7. Bezlepkový lowcarb slaný koláč so špenátom, šampiňónmi a kyslou smotanou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
21 Páči sa mi Uložiť recept