Stavíme sa, že si tento extra jednoduchý slaný koláč inšpirovaný Francúzskom zamiluješ. V tomto recepte sme pšeničnú múku nahradili psylliom. Dodá koláču poriadnu dávku vlákniny a tiež vlastnosti lepku, takže sa nemusíš báť, že by sa cesto nespojilo.
1 porcia obsahuje
- 172 kcal
- 5 g sacharidov
- 13 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 4 porcie
- 30 g mandľovej múky
- 15 g psyllia
- 1 vajce
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 150 ml vody
- štipka olivového oleja
- 1 čajová lyžička kyslej smotany
- 1 hrnček baby špenátu
- 1 šampiňón
- 1/2 čajové lyžičky ghee
- 100 g cherry paradajok
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
Postup
-
Rúru si predhrej na 180 °C.
-
V miske zmiešaj mandľovú múku, psyllium a soľ.
-
Vo väčšej mise vyšľahaj vajcia s vlažnou vodou a potom zmiešaj so sypkou zmesou z predošlého kroku. Zmes nechaj cca 10 minút odstáť, aby zhustla.
-
Plech si vylož papierom na pečenie a potri ho trochou olivového oleja. Vlož naň cesto a vytvaruj guľatú a čo najtenšiu placku. S manipuláciou s cestom ti pomôže si namočiť alebo naolejovať ruky.
Daj piecť do rúry na cca 20 min.
-
Na panvici si roztop ghí a opeč na ňom plátky očisteného šampiňónu. Pridaj baby špenát a chvíľu podus.
Cesto vytiahni z rúry a rovnomerne naň rozprestri kyslú smotanu so sušeným cesnakom. Pridaj opečenú zeleninu, cherry paradajky a daj späť do rúry na cca 10 minút.
-
Koláč podávaj teplý a nakrájaný na trojhrany. Dobrú chuť!
-