Nasi goreng: vietnamská vyprážaná ryža

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
116 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Nasi goreng: vietnamská vyprážaná ryža

Nasi goreng (čiže vyprážaná ryža) je pouličný trhák krajín juhovýchodnej Ázie. Takú diaľku sa za ním ale ťahať nemusíte. Stačí postaviť sa k sporáku a do pol hodinky máte hotový obed, pokojne aj na niekoľko dní.

Ak zvolíte do základu kvalitnú hnedú ryžu a pridáte ďalšie výživné suroviny, na svete je plná panvica nutrične vyváženého jedla plného vlákniny, minerálnych látok a pestrých chutí.

1 porcia obsahuje

  • 567 kcal
  • 75 g sacharidov
  • 15 g tukov
  • 33 g bielkovín

Na 2 porcie

Na základ:
Na podávanie:

Postup

  1. Ryžu si uvaríme vopred.

  2. Cesnak a korene jarných cibuliek nakrájame nadrobno. Jeden centimeter zázvoru nastrúhame najemno.

  3. Vo väčšej panvici rozpálime olej a vyprážame na ňom pripravenú zeleninu zhruba 1-2 minúty, kým sa nerozvonia a nezíska jemne zlatistú farbu.

    Potom do panvice hodíme uvarenú ryžu a ešte chvíľu opekáme.

    Na záver do zmesi pridáme trhané morčacie mäso, dochutíme Amino omáčkou, čili, soľou a čiernym korením.

  4. Podávame s volskými okami, zasypané koriandrom, jarnou cibuľkou, klíčkami munga a ďalšími dobrotami podľa vlastného gusta.

    Dobrú chuť!

    Nasi goreng: vietnamská vyprážaná ryža

    Nasi goreng: vietnamská vyprážaná ryža

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
116 Páči sa mi Uložiť recept