Nasi goreng (čiže vyprážaná ryža) je pouličný trhák krajín juhovýchodnej Ázie. Takú diaľku sa za ním ale ťahať nemusíte. Stačí postaviť sa k sporáku a do pol hodinky máte hotový obed, pokojne aj na niekoľko dní.
Ak zvolíte do základu kvalitnú hnedú ryžu a pridáte ďalšie výživné suroviny, na svete je plná panvica nutrične vyváženého jedla plného vlákniny, minerálnych látok a pestrých chutí.
1 porcia obsahuje
- 567 kcal
- 75 g sacharidov
- 15 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 2 porcie
- repkový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 jarné cibuľky
- 1 zázvor
- 160 g ryže Basmati
- 200 g morčacieho trhaného mäsa
- 10 ml amino omáčky
- čili
- soľ
- čierne korenie
- 2 vajcia
- koriander
- klíček mungo
- jarná cibuľka
Postup
-
Ryžu si uvaríme vopred.
-
Cesnak a korene jarných cibuliek nakrájame nadrobno. Jeden centimeter zázvoru nastrúhame najemno.
-
Vo väčšej panvici rozpálime olej a vyprážame na ňom pripravenú zeleninu zhruba 1‑2 minúty, kým sa nerozvonia a nezíska jemne zlatistú farbu.
Potom do panvice hodíme uvarenú ryžu a ešte chvíľu opekáme.
Na záver do zmesi pridáme trhané morčacie mäso, dochutíme Amino omáčkou, čili, soľou a čiernym korením.
-
Podávame s volskými okami, zasypané koriandrom, jarnou cibuľkou, klíčkami munga a ďalšími dobrotami podľa vlastného gusta.
Dobrú chuť!