Mango sticky rice alebo kokosová ryža s mangom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
31 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Mango sticky rice alebo kokosová ryža s mangom

Každý, kto v Thajsku ochutnal tradičný dezert známy ako „Mango sticky rice“, sa už v živote stretol so závislosťou. No vážne. Spojenie sladkého manga spolu s lahodnou kokosovou ryžou úplne nečakane, zato však veľmi radikálne, odzbrojí chuťové bunky a vyvolá pocit nenásytnosti.

Teraz sa nenachádzame na preslnenej thajskej pláži, ale v epicentre zdravých a nutrične vyvážených Aktin receptov. Preto už možno (a veľmi správne) tušíte, že pre vás máme bielkovinami naplnenú verziu tejto slávnej lepivej ryže s mangom.

1 porcia obsahuje 1 miska sticky rice

  • 465 kcal
  • 65 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 16 g bielkovín

Na 1 porciu

Postup

  1. Mango sticky rice alebo kokosová ryža s mangom Ryžu (lepkavú zoženieme napríklad v obchode s ázijskými potravinami) si namočíme na minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc) vopred do vody. Pred varením ryžu precedíme, dôkladne premiešame v studenej vode a necháme odkvapkať.

  2. Ryžu varíme najskôr v 150 ml vody. Akonáhle sa vsiakne, prilejeme kokosové mlieko s rozmiešaným proteínom a ešte chvíľu povaríme.

  3. Hotovú ryžu vyklopíme do misky, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 15 minút odpočívať. Ryža by mala byť vlhká, lepkavá, pevná, no do mäkka uvarená.

  4. Podávame so šťavnatým mangom, posypané sezamovými semienkami. Mango sticky rice alebo kokosová ryža s mangom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
31 Páči sa mi Uložiť recept