Každý, kto v Thajsku ochutnal tradičný dezert známy ako „Mango sticky rice“, sa už v živote stretol so závislosťou. No vážne. Spojenie sladkého manga spolu s lahodnou kokosovou ryžou úplne nečakane, zato však veľmi radikálne, odzbrojí chuťové bunky a vyvolá pocit nenásytnosti.
Teraz sa nenachádzame na preslnenej thajskej pláži, ale v epicentre zdravých a nutrične vyvážených Aktin receptov. Preto už možno (a veľmi správne) tušíte, že pre vás máme bielkovinami naplnenú verziu tejto slávnej lepivej ryže s mangom.
1 porcia obsahuje
- 465 kcal
- 65 g sacharidov
- 16 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 1 porciu
- 100 g lepivej ryže
- 150 ml kokosového mlieka
- 150 ml vody
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 mango
- 10 g sezamu
- 10 g čierneho sezamu
Postup
-
Ryžu (lepkavú zoženieme napríklad v obchode s ázijskými potravinami) si namočíme na minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc) vopred do vody. Pred varením ryžu precedíme, dôkladne premiešame v studenej vode a necháme odkvapkať. -
Ryžu varíme najskôr v 150 ml vody. Akonáhle sa vsiakne, prilejeme kokosové mlieko s rozmiešaným proteínom a ešte chvíľu povaríme.
-
Hotovú ryžu vyklopíme do misky, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 15 minút odpočívať. Ryža by mala byť vlhká, lepkavá, pevná, no do mäkka uvarená.
-
Podávame so šťavnatým mangom, posypané sezamovými semienkami.