Hovädzie chilli con carne s ryžou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
89 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Hovädzie chilli con carne s ryžou

Chilli con carne sa hodí ako slávnostný víkendový obed pre celú rodinku, ale aj ako výživné jedlo do krabičky na skoro celý pracovný týždeň.

Tak hurá naň!

1 porcia obsahuje cca 150 g ryže a 150 g mäsovej zmesi

  • 433 kcal
  • 48 g sacharidov
  • 14 g tukov
  • 40 g bielkovín

Na 4 porcie

Postup

  1. Hovädzie chilli con carne s ryžou

    Cubuľu, cesnak a papriku nakrájame na drobné kúsky.

  2. V hlbšej panvici alebo v hrnci rozpálime repkový olej a na miernom plameni vyprážame pripravenú zeleninu asi päť minút.

  3. K zeleninovej zmesi prisypeme papriku. Pridáme mäso, paradajky a fazuľu. Podlejeme vývarom*. Dochutíme soľou, čiernym korením a hlavne čili, aby sme splnili názov tohto pôvodne mexického jedla.

    *Pri príprave vývaru nám veľa práce ušetrí Bujónka.

  4. Mäso pomocou varešky rozdelíme na menšie kúsky.

    Potom stiahneme plameň, panvicu priklopíme pokrievkou a necháme zmes variť za občasného premiešania asi 20 minút.

  5. Podávame s ryžou, zasypané koriandrom a na Instagrame zdieľame s hashtagom #akrinrecepty. Hovädzie chilli con carne s ryžouHovädzie chilli con carne s ryžou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
89 Páči sa mi Uložiť recept