Easy obed, ktorý pripravíš za 20 minút, a necháš len variť? Potom tu máme niečo pre teba! Je tiež plný bielkovín ako perfektné jedlo do zimy, čo ťa dokonale zahreje. To je chilli con carne s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou, ktoré nemusíš jesť len doma, ale skvele sa hodí aj do krabičky do školy alebo práce.
Vyskúšaš ho? 🍛
1 porcia obsahuje
- 433 kcal
- 48 g sacharidov
- 14 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 4 porcie
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 lyžica mletej papriky
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica koreniacej zmesi na hovädzí vývar
- 400 g paradajkového pyré
- 400 g ready to eat fazule
- 1 balenie kukurice
- soľ
- čierne korenie
- čili
- oregano
- 2 hrnčeky Vilgain basmati ryže
- koriander
Postup
-
Cibuľu, cesnak a papriku nakrájame na drobné kúsky.
-
V hlbšej panvici alebo v hrnci rozpálime olej a na miernom plameni restujeme cibuľu a cesnak. Pridáme mleté hovädzie mäso a korenie.
-
Necháme opiecť, prilejeme paradajkové pyré, pridáme fazuľu, papriku a kukuricu. Podlejeme vodou, dokoreníme zmesou na vývar a necháme variť za občasného miešania asi 20 minút.
-
Potom dochutíme čerstvým koriandrom.
-
Podávame s ryžou, zasypanej koriandrom a na Instagrame zdieľame s označením @vilgainrecepty.