Chilli con carne sa hodí ako slávnostný víkendový obed pre celú rodinku, ale aj ako výživné jedlo do krabičky na skoro celý pracovný týždeň.
Tak hurá naň!
1 porcia obsahuje
- 433 kcal
- 48 g sacharidov
- 14 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 4 porcie
- ghee
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 lyžica mletej papriky
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica bujónu
- 400 g paradajok v konzerve
- 400 g ready to eat fazule
- čili
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Cubuľu, cesnak a papriku nakrájame na drobné kúsky.
-
V hlbšej panvici alebo v hrnci rozpálime repkový olej a na miernom plameni vyprážame pripravenú zeleninu asi päť minút.
-
K zeleninovej zmesi prisypeme papriku. Pridáme mäso, paradajky a fazuľu. Podlejeme vývarom*. Dochutíme soľou, čiernym korením a hlavne čili, aby sme splnili názov tohto pôvodne mexického jedla.
*Pri príprave vývaru nám veľa práce ušetrí Bujónka.
-
Mäso pomocou varešky rozdelíme na menšie kúsky.
Potom stiahneme plameň, panvicu priklopíme pokrievkou a necháme zmes variť za občasného premiešania asi 20 minút.
-
Podávame s ryžou, zasypané koriandrom a na Instagrame zdieľame s hashtagom #akrinrecepty.