Jablká, škorica, karamelizovaný cukor. Kombinácia, ktorá vám zaručene prevonia celý byt. Ideálne na pomalé víkendové raňajky v posteli. Pretože po týchto sa vám do práce alebo do školy rozhodne nebude chcieť ísť.
1 porcia obsahuje
- 513 kcal
- 62 g sacharidov
- 12 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 1 porciu
- 100 g nízkotučného acidofilného mlieka
- 30 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- 50 g špaldovej múky
- 1 bielok
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 12 g masla
- 10 g trstinového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
- zero topping
Postup
-
V miske si zmiešame ingrediencie na cesto, ku koncu jemne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
-
V menšej miske si rozpustíme maslo, zmiešame ho s cukrom a škoricou, vytvoríme hustejší „sirup“.
-
Cesto na lievance postupne dávkujeme na rozpálenú panvicu potretú ghí a na každý lievanec vytvoríme špirálku zo sirupu. Keď sa objavia bublinky, otočíme a vyprážame z druhej strany. Priebežne panvicu utierame, aby nám cukor nezačal horieť.
-
Podávame s poduseným jabĺčkom a zero sirupom.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty.