Roláda nemusí byť vždy nezdravý dezert plný maslového krému. Poď si s nami urobiť túto odľahčenú verziu, ktorá je navyše plná bielkovín, a tak ťa zasýti na dlhšiu dobu.
1 porcia obsahuje
- 207 kcal
- 18 g sacharidov
- 7 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 10 porcií
- 4 vajcia
- 4 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice špaldovej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžica proteínu na pečenie
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 3 lyžice vody
- 2 tvarohy
- 1 ricotta
- 50 g čakankového sirupu
- 1 vanilkový cukor
- 20 g čučoriedok
- 20 g malín
Postup
-
Na cesto si najskôr zmiešaj sypké ingrediencie (3 lyžice špaldovej múky, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica proteínu na pečenie, 1 lyžička kypriaceho prášku). -
V jednej miske vyšľahaj bielky so štipkou soli na tuhý sneh, v druhej vyšľahaj žĺtky s cukrom na hladkú penu.
-
Všetko opatrne zmiešaj a rovnomerne rozotri na plech vyložený papierom na pečenie. Daj piecť do rúry na 175 °C asi 10 minút. Ešte teplé zaroluj do tvaru rolády pomocou utierky.
-
Medzitým si urob náplň. Tvarohy v kocke, ricottu, čakankový sirup a vanilkový cukor vymiešaj do hladkého krému.
-
Vychladnutú roládu naplň 3/4 krému, zaroluj a vrch potri zvyšnou 1/4 krému. Vrch ešte môžeš ozdobiť lesným ovocím a daj chladiť do druhého dňa do chladničky. -
Druhý deň už vychutnávaj.
Dobrú chuť!