Svet nie je čiernobiely. Našťastie. Ale roláde táto farebná kombinácia celkom pristane, čo myslíte? Navyše sa pečie len 15 minút, takže nemusíte mať strach z času stráveného v kuchyni. Potom už stačí len dať vychladiť a vychutnať si, ako sa vám nadýchané cesto s krémom doslova rozplýva na jazyku.
1 porcia obsahuje
- 116 kcal
- 5,7 g sacharidov
- 8,5 g tukov
- 4,1 g bielkovín
Na 21 porcií
- 4 vajcia
- 45 g práškového sladidla
- 35 g špaldovej múky
- 15 g kakaa
- 90 g marhuľovej Biolády
- 1 balenie nízkotučného tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- trstinový cukor
- práškové sladidlo
- 80 g horkej čokolády
Postup
-
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku a kakao. Opatrne po častiach primiešame sneh z bielkov. -
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (Tip: Plech môžeme zľahka potrieť olejom. Papier na pečenie sa vďaka tomu naň prilepí, bude držať na mieste a nebude sa šmýkať). Pečieme 10 minút na 160 °C.
-
Upečené cesto ešte teplé zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
Na krém si zmiešame mascarpone s tvarohom a dochutíme cukrom alebo sladidlom. Nakoniec primiešame asi 20 g hobliniek čokolády.
-
Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, potrieme džemom a krémom. Opäť ho zrolujeme a necháme v chladničke stuhnúť na pár hodín. Nakoniec ozdobíme zvyšnou rozpustenou čokoládou a čokoládovými hoblinkami.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje fotky pod #aktinrecepty :)