Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

Kristína Močková
Kristína Močková
25 min. 15 min prípravy, 10 min pečenia
105 Páči sa mi Komentáre
5
Uložiť recept
Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

Svet nie je čiernobiely. Našťastie. Ale roláde táto farebná kombinácia celkom pristane, čo myslíte? Navyše sa pečie len 15 minút, takže nemusíte mať strach z času stráveného v kuchyni. Potom už stačí len dať vychladiť a vychutnať si, ako sa vám nadýchané cesto s krémom doslova rozplýva na jazyku.

1 porcia obsahuje 1 kus rolády

  • 116 kcal
  • 5,7 g sacharidov
  • 8,5 g tukov
  • 4,1 g bielkovín

Na 21 porcií

Postup

  1. Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku a kakao. Opatrne po častiach primiešame sneh z bielkov. Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

  2. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (Tip: Plech môžeme zľahka potrieť olejom. Papier na pečenie sa vďaka tomu naň prilepí, bude držať na mieste a nebude sa šmýkať). Pečieme 10 minút na 160 °C. Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

  3. Upečené cesto ešte teplé zrolujeme a necháme vychladnúť.

  4. Na krém si zmiešame mascarpone s tvarohom a dochutíme cukrom alebo sladidlom. Nakoniec primiešame asi 20 g hobliniek čokolády. Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

  5. Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, potrieme džemom a krémom. Opäť ho zrolujeme a necháme v chladničke stuhnúť na pár hodín. Nakoniec ozdobíme zvyšnou rozpustenou čokoládou a čokoládovými hoblinkami. Stracciatellová roláda s nadýchaným cestom a bohatou krémovou náplňou

  6. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje fotky pod #aktinrecepty :)

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
105 Páči sa mi Uložiť recept