V Aktine oslavujeme retro‑týždeň. Inými slovami, pri káve si pochutnávame na šamrolkách. A s našou reputáciou to nebudú len také hocijaké šamrole. Upiekli sme si ich po svojom – zo samých kvalitných ingrediencií a naplnili proteínovým pudingom.
Nezabudnite si recept uložiť. Je dosť možné, že vám príde vhod pred Vianocami.
1 porcia obsahuje
- 52 kcal
- 5,5 g sacharidov
- 2 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 30 porcií
- 210 g špaldovej múky
- 30 g ghee
- 60 g tvarohu
- 2 žĺtky
- 100 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového proteínového pudingu
- 1 balenie čokoládového proteínového pudingu
Postup
-
Do misy nasypeme múku. Pridáme rozpustené ghíčko, tvaroh, žĺtky (trochu zo žĺtkov odložíme bokom na potretie) a mlieko. Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré pekne drží pohromade. -
Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 3 časti. Každú z nich postupne rozvaľkáme na tenučký plát.
-
Plát pomocou noža alebo radielka nakrájame na prúžky široké cca 2 cm, ktoré potom omotáme okolo ghíčkom pomastených kovových trubičiek.
-
Trubičky presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme zvyšným žĺtkom. Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C asi 30 minút – kým trubičky nezozlatnú. Po vychladnutí opatrne stiahneme.
-
Do cukrárskeho vrecka dáme puding a plníme ním trubičky. Puding by mal byť vychladený z chladničky, aby bol trochu tuhší.
-
Hotové trubičky pre efekt poprášime proteínom a podávame. Ak ich nezjeme hneď na jeden nádych, skladujeme ich v chladničke.