Hummus je nátierka z cíceru, ktorá má korene v oblasti Stredného východu. A tiež najnešikovnejšie pomenovanie jedla široko ďaleko. Ale nesúď jedlo podľa názvu! Aj napriek nemu sa táto arabská pochúťka teší stále väčšej popularite.
Už ste skúšali hummus na sladko? Stačí pridať proteínový prášok podľa vlastného gusta, kokosové mlieko, orieškové maslo a čuduj sa svete! Takú dobrotu by ste možno ani nečakali. Podobne vyšperkovaný hummus sa navyše pýši skvelými výživovými hodnotami a je za pár minút pripravený spestriť váš jedálniček.
1 porcia obsahuje
- 549 kcal
- 51 g sacharidov
- 30 g tukov
- 39 g bielkovín
Na 1 porciu
- 200 g cíceru
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 ml kokosového mlieka
- voda
- 30 g kešu masla
- ovocie
- pečivo
Postup
-
Uvarený cícer rozmixujeme spoločne s kokosovým mliekom a proteínovým práškom do hladkej konzistencie. Podľa hustoty prilievame po lyžiciach vodu. Nakoniec primiešame maslo z kešu (my sme použili chrumkavé). -
Hotový hummus podávame s ovocím, s krekrami alebo napríklad namazaný na opečenom toaste. Jednoducho ako hrdlo ráči.