Super jednoduchá a super nadýchaná low carb roláda s bohatou krémovou náplňou, ktorú perfektne doplní svieža chuť malín. Postup je jednoduchý, takže ho zvládne skutočne každý. Do pol hodinky budete mať v chladničke pripravený dezert, na ktorom si s chuťou pochutia aj tí, ktorí nízkosacharidovej strave celkom neholdujú.
1 porcia obsahuje 1 kúsok rolády
- 88 kcal
- 2,5 g sacharidov
- 7 g tukov
- 3,7 g bielkovín
Na 21 porcií
- 5 vajec
- 60 g práškového sladidla
- 40 celozrnných špaldových múk
- 1 balenie tvarohu
- 1 balenie mascarpone
- 30 g práškového sladidla
- 20 g lyofilizovaných malín
Postup
-
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustý sneh. Žĺtky vyšľaháme spolu so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku, premiešame a opatrne (čítaj jemne, pomaly a po častiach) pridávame sneh. -
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, roztiahneme ho do strán a uhladíme. Pečieme 10 minút na 160 °C.
-
Upečené cesto necháme pár minút vonku vytiahnuté z rúry a ešte teplé ho zrolujeme. Zrolované necháme aj vychladnúť.
-
Na krém si vyšľaháme tvaroh spolu s mascarpone a podľa chuti osladíme. Nakoniec primiešame lyofilizované maliny (15 g), ktoré sme si predtým v mažiari rozdrvili na prach.
-
Roládu pomaly rozmotáme, naplníme krémom (menšie množstvo si odložíme na ozdobenie) a znova zrolujeme. Necháme pár hodín odležať v chladničke. Roládu pred podávaním potrieme zvyšným krémom, ozdobíme zvyšnými 5 gramami lyofilizovaných malín alebo čerstvým ovocím a podávame.
-
Dajte nám s hashtagom #aktinrecepty vedieť, ako vám chutila :).