Super jednoduchá a super nadýchaná low carb roláda s bohatou krémovou náplňou, ktorú perfektne doplní svieža chuť malín. Postup je jednoduchý, takže ho zvládne skutočne každý. Do pol hodinky budete mať v chladničke pripravený dezert, na ktorom si s chuťou pochutia aj tí, ktorí nízkosacharidovej strave celkom neholdujú.
Postup
-
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustý sneh. Žĺtky vyšľaháme spolu so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku, premiešame a opatrne (čítaj jemne, pomaly a po častiach) pridávame sneh. -
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, roztiahneme ho do strán a uhladíme. Pečieme 10 minút na 160 °C.
-
Upečené cesto necháme pár minút vonku vytiahnuté z rúry a ešte teplé ho zrolujeme. Zrolované necháme aj vychladnúť.
-
Na krém si vyšľaháme tvaroh spolu s mascarpone a podľa chuti osladíme. Nakoniec primiešame lyofilizované maliny (15 g), ktoré sme si predtým v mažiari rozdrvili na prach.
-
Roládu pomaly rozmotáme, naplníme krémom (menšie množstvo si odložíme na ozdobenie) a znova zrolujeme. Necháme pár hodín odležať v chladničke. Roládu pred podávaním potrieme zvyšným krémom, ozdobíme zvyšnými 5 gramami lyofilizovaných malín alebo čerstvým ovocím a podávame.
-
Dajte nám na Instagrame s označením @vilgainrecepty vedieť, ako vám chutila!