Nie je žiadny hriech užiť si počas Vianoc nádielku klasických cukroviniek. Ako sa hovorí – všetko s mierou. Keby vám však už cukor, múka a maslo liezli von ušami, môžete veselo prejsť na zdravé, avšak o nič menej dobré, alternatívy. Čo tak milované včelie úle?
1 porcia obsahuje
- 80 kcal
- 8 g sacharidov
- 4 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 28 porcií
- 180 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 90 g datlí
- 2 lyžice kakaa
- 40 g kokosového oleja
- 30 g arašidového masla
- 2 lyžice rumu
- 2 lyžice šťavy z citrónov
- voda
- mlieko
- 28 piškótov
- 2 balenia vanilkového proteínového pudingu
- 20 g Vilgain bielej čokolády
- 20 g pistácií
Postup
-
Datle zalejeme vriacou vodou a necháme ich niekoľko minút spariť, aby zmäkli. Potom vodu zlejeme.
-
V mixéri spoločne rozmixujeme všetky potrebné ingrediencie na úle tak, aby vznikla celistvá lepivá hmota. Podľa potreby prilievame vodu alebo mlieko.
-
Kúsky cesta vtlačíme do formičky úľa. Uprostred urobíme dieru, ktorú neskôr naplníme pudingom. Takto vytvarované úle vyklepávame a odkladáme bokom.
-
Keď máme všetky úle pripravené, vrhneme sa na plnenie pudingom. Ten dovnútra opatrne dostávame malou čajovou lyžičkou a priklápame piškótou.
TIP: Ak chcete vyskúšať domáce piškóty, pozrite sem na recept.
-
Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Špičky úľov v nej namočíme a posypeme nasekanými pistáciami.
-
Pokiaľ recept vyskúšate, nezabudnite sa s nami podeliť o výsledok na Instagrame s označením @aktinrecepty.
Tak dobrú chuť!