(Skoro) ako z pekárne! Voňavé, nadýchané a šťavnaté. Presne také sú tieto slimáky s proteínovým pudingom. Výhodou je, že na druhý deň nestvrdnú a cesto je stále rovnako mäkké. Tak čo, vyskúšate ich tiež?
1 porcia obsahuje
- 92 kcal
- 12,7 g sacharidov
- 2,8 g tukov
- 3,8 g bielkovín
Na 1 porciu
- 110 ml mlieka
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1/2 balenie droždia
- 250 g hladkej múky
- 40 g práškového sladidla
- 1 žĺtok
- 1 štipka soli
- 35 g masla
- 1 balenie vanilkového proteínového pudingu
- 20 g hrozienok
Postup
-
Pripravíme si kvások. Mlieko jemne ohrejeme, rozmiešame v ňom lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme chvíľu odstáť.
-
Vo väčšej miske si zmiešame múku, štipku soli, sladidlo, maslo, pridáme žĺtok a vzišiel kvások. Ručne vymiesime pružné nelepivé cesto. Prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť aspoň hodinu.
-
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Nemalo by byť ani veľmi hrubé, ani veľmi tenké, jednoducho tak akurát. Potrieme pudingom a môžeme pridať hrozienka alebo niečo podobné. Opatrne zrolujeme a ešte opatrnejšie nakrájame na kolieska (vyšlo nám 15 ks). Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a na 170 stupňoch pečieme 12–15 minút alebo dozlatista. Po dopečení sme poprášili práškovým cukrom.
-
Tip: Skvele chutia aj s R3ptile! Druhú várku sme plnili Choco Brownie cheat spreadom. Neboli také šťavnatú, ale boli čokoládové :))
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty.