Peanut butter & jelly rezy

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
32 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Peanut butter & jelly rezy

Že Američania vedia, čo je dobré, to sa musí uznať. Kombinácia šťavnatej marmelády a lahodného arašidového masla je skrátka gastronomickou neresťou a skvostom v jednom. My sme túto symfóniu chutí doplnili ešte krémovou pudingovou vrstvou a hľa! Nedeľný dezert je na svete.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 146 kcal
  • 16 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 16 porcií

Na korpus:
Na pudingovú vrstvu:
Na jahodovú vrstvu:
  • 200 g jahodové marmelády
Na arašidovú vrstvu:

Postup

  1. Najskôr si pripravíme korpus. Datle zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej pár minút, aby zmäkli. Potom ich scedíme, zmiešame so zvyšnými ingredienciami a všetko spoločne rozmixujeme. Cesto natlačíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C na 15 minút.

  2. Medzitým si uvaríme puding v 250 ml mlieka (na obale býva odporučených 500 ml mlieka, ale my chceme puding hustejší). Po uvarení pridáme do pudingu proteínový prášok spolu s tvarohom a vymiešame krém. Necháme chvíľu vychladnúť.

  3. Na korpus rozotrieme krém, ktorý rovnomerne pokryjeme marmeládou. Na marmeládu po lyžičkách nanesieme arašidové maslo a pomocou špajdle vytvoríme mramorovanie. Posypeme arašidami a dáme piecť na ďalších 10 minút. Peanut butter & jelly rezyPeanut butter & jelly rezyPeanut butter & jelly rezy

  4. Po vychladnutí pekne nafotíme a o výsledok sa podelíme na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty. Peanut butter & jelly rezy

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
32 Páči sa mi Uložiť recept