Makové rezy so žĺtkovou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková
20 min. 20 min prípravy, 25 min pečenia
39 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Makové rezy so žĺtkovou polevou

Predstavujeme vám tradičné žĺtkové rezy, ktoré sme však pre vás trošku osviežili. Spojenie maku a jabĺk vytvorí úžasne nadýchané šťavnaté cesto, ktoré jednoducho chcete ochutnať. Pokiaľ vám na prvý pohľad nepadli do oka, pamätajte, že vzhľad nie je všetko. Pokiaľ im dáte šancu, garantujeme, že nebudete ľutovať.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 145 kcal
  • 13,1 g sacharidov
  • 8,8 g tukov
  • 4,2 g bielkovín

Na 15 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. V miske si vareškou rozmiešame zmäknuté maslo so sladidlom. Pridáme mletý mak a prilejeme acidofilné mlieko. Makové rezy so žĺtkovou polevou

  2. Do zmesi ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame a nakoniec pridáme ošúpané a nakrájané jablko. Makové rezy so žĺtkovou polevou

  3. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky odložíme bokom. Sneh opatrne po častiach primiešavame do cesta. Hotové cesto vylejeme na plech s veľkosťou cca 20 x 30 cm vyložený papierom na pečenie. Makové rezy so žĺtkovou polevou

  4. Pečieme na 170 °C 20‑25 minút. Makové rezy so žĺtkovou polevou

  5. Medzitým si zo žĺtkov a pomletého trstinového cukru (môžeme nahradiť klasickým práškovým cukrom) vyšľaháme polevu. Tú vylejeme na ešte horúci rez a necháme vychladnúť ideálne cez noc v chladničke. Pred podávaním rezy necháme odstáť pri izbovej teplote. Makové rezy so žĺtkovou polevouMakové rezy so žĺtkovou polevou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
39 Páči sa mi Uložiť recept