Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

Kristína Močková
Kristína Močková
55 min. 15 min. prípravy, 40 min. pečenie
153 Páči sa mi Komentáre
7
Uložiť recept
Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

Táto maková torta je dôkazom toho, že aj bez štipky múky sa dajú vyčarovať úžasné dezerty. Pokiaľ sa recept rozhodneš vyskúšať, bude ťa na tanieri čakať nálož maku v šťavnatom korpuse a bohatý tvarohový krém. Mak je nielen veľmi chutný, ale aj bohatý na zdraviu prospešné tuky a vápnik. Toho obsahuje dokonca 12-krát viac ako mlieko. Na recept sme použili formu s priemerom 18 cm.

1 porcia obsahuje 1 kus torty, približne 130g

  • 250 kcal
  • 6,1 g sacharidov
  • 18,4 g tukov
  • 12,4 g bielkovín

Na 1 porciu

Na cesto:
Na krém:

Postup

  1. Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom Z bielkov a štipky soli si v menšej miske vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej miske si vyšľaháme žĺtky s medom a sladidlom do peny. Postupne prilejeme rozpustené maslo alebo kokosový olej a primiešame jogurt.

  2. Do žĺtkov primiešame pomletý mak s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme sneh z bielkov. Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

  3. Cesto vylejeme do guľatej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme na 160 °C 35-40 minút. Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

  4. Po vychladnutí tortu rozrežeme a obe polky potrieme džemom a naplníme polovicou tvarohového krému. Druhou polovicou (do ktorej môžeme primiešať trošku celého maku) potrieme vrch a boky torty. Necháme odležať v chladničke pár hodín, pokojne aj celú noc. Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

  5. Tortu nakrájame na 12 kusov. Než do nej zaboríme lyžičku, nezabudneme výsledok zdokumentovať a dať na Instagram s označením @aktinrecepty. Maková torta bez múky s tvarohom a lekvárom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
153 Páči sa mi Uložiť recept