Zo všetkých kútov sociálnych sietí na nás vyskakovali oku lahodiace, pastelovo ružové a červené torty. To nám nedalo a rozhodli sme sa slávnu Red Velvet tiež vyskúšať. Plán bol jasný – vydať sa najmenej chemickou cestou a zafarbiť ju červenou repou. Ako to dopadlo, alebo skôr nedopadlo, môžete vidieť sami.
Aj napriek farebným problémom a nedostatkom sme sa rozhodli recept vydať svetu. Takú nadýchanú, vláčnu, šťavnatú, a pritom jednoduchú tortu by bolo hriech schovávať len medzi stenami Aktinu.
1 porcia obsahuje
- 182 kcal
- 20 g sacharidov
- 6 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 8 porcií
- 300 g cvikly
- 4 vajcia
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 12 g kypriaceho prášku
- 30 g xylitolu
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Uvarenú alebo upečenú repu rozmixujeme spoločne s vajcami. -
V mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, kypriaci prášok a sladidlo.
-
Pyré z červenej repy primiešame k suchým ingredienciám, vďaka čomu nám vznikne pekne ružové cesto. To prelejeme do tortovej formy vymastenej maslom alebo kokosovým olejom.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Jednoducho pokým sa neprestane lepiť cesto na špajdľu.
-
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých potrebných surovín.
-
Vychladnutý korpus rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice a premažeme polovicou krému. Druhou polovicou natrieme vrch torty.
-
Vyzdobíme, nafotíme a zazdieľame na Instagram s označením @vilgainrecepty.
-
Najlepšie chutí, keď zatneme zuby a necháme ju aspoň cez noc odležať v chladničke.