Torta Red Velvet z červenej repy

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
50 min.
73 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Torta Red Velvet z červenej repy

Zo všetkých kútov sociálnych sietí na nás vyskakovali oku lahodiace, pastelovo ružové a červené torty. To nám nedalo a rozhodli sme sa slávnu Red Velvet tiež vyskúšať. Plán bol jasný – vydať sa najmenej chemickou cestou a zafarbiť ju červenou repou. Ako to dopadlo, alebo skôr nedopadlo, môžete vidieť sami.

Aj napriek farebným problémom a nedostatkom sme sa rozhodli recept vydať svetu. Takú nadýchanú, vláčnu, šťavnatú, a pritom jednoduchú tortu by bolo hriech schovávať len medzi stenami Aktinu.

1 porcia obsahuje 1 kus torty, približne 135 gramov

  • 182 kcal
  • 20 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Torta Red Velvet z červenej repy Uvarenú alebo upečenú repu rozmixujeme spoločne s vajcami.

  2. V mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, kypriaci prášok a sladidlo.

  3. Pyré z červenej repy primiešame k suchým ingredienciám, vďaka čomu nám vznikne pekne ružové cesto. To prelejeme do tortovej formy vymastenej maslom alebo kokosovým olejom.

  4. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút. Jednoducho pokým sa neprestane lepiť cesto na špajdľu.

  5. Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých potrebných surovín.

  6. Vychladnutý korpus rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice a premažeme polovicou krému. Druhou polovicou natrieme vrch torty.

  7. Vyzdobíme, nafotíme a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty. Torta Red Velvet z červenej repy

  8. Najlepšie chutí, keď zatneme zuby a necháme ju aspoň cez noc odležať v chladničke. Torta Red Velvet z červenej repy

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
73 Páči sa mi Uložiť recept