Tento cheesecake je takmer ako z kaviarne. Takmer. Ušetrí ti totiž nejaké tie kalórie, je zdravší a napriek tomu výborný. V tomto prípade nám značnú časť kalórií ušetrí tvaroh a erytritol.
Veď vyskúšaj sám/sama a nezabudni sa nám pochváliť fotkou.
1 porcia obsahuje
- 176 kcal
- 14 g sacharidov
- 8 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 85 g ovsenej múky
- 10 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 30 g medu
- 30 g ghee
- 4 balenia polotučného tvarohu
- 30 g maku
- 100 g erythritolu
- 2 vajcia
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- 1/2 citrónovej kôry
Postup
-
V miske si zmiešame ingrediencie na základ cheesecaku. Vznikne nám lepkavá hmota, s ktorou sa však dá pracovať, keď si namočíme prsty do vody. Takto cesto natlačíme na dno formy, ktoré sme si vystlali papierom na pečenie. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. 10 minút bude úplne stačiť.
-
Medzitým si urobíme krém. Vo väčšej miske spojíme tvaroh, vajíčka, citrónovú šťavu a kôru z citróna. Dochutíme práškovým sladidlom. Nakoniec pridáme mak a premiešame.
-
Zmes vylejeme na predpečený základ a dáme piecť. Bude to trvať 50 – 60 minút. Po dopečení by mal byť povrch cheesecaku jemne do hneda a stred by sa mal triasť. Žiadne obavy, ešte stuhne.
-
Povrch môžeme ozdobiť želatínovou vrstvou s ovocím. Cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke. Ideálne cez noc.