Makový cheesecake s ovocnou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková
85 min. 25 min. prípravy, 60 min. pečenie, chladenie cez noc
115 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Makový cheesecake s ovocnou polevou

Tento cheesecake je takmer ako z kaviarne. Takmer. Ušetrí ti totiž nejaké tie kalórie, je zdravší a napriek tomu výborný. V tomto prípade nám značnú časť kalórií ušetrí tvaroh a erytritol.

Veď vyskúšaj sám/sama a nezabudni sa nám pochváliť fotkou.

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 176 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 12 porcií

Na základ:
Na cheesecake vrstvu
  • 4 balenia polotučného tvarohu
  • 30 g maku
  • 100 g erythritolu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica šťavy z citrónov
  • kôra z 1/2 citróna
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. V miske si zmiešame ingrediencie na základ cheesecaku. Vznikne nám lepkavá hmota, s ktorou sa však dá pracovať, keď si namočíme prsty do vody. Takto cesto natlačíme na dno formy, ktoré sme si vystlali papierom na pečenie. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. 10 minút bude úplne stačiť. Makový cheesecake s ovocnou polevou

  2. Medzitým si urobíme krém. Vo väčšej miske spojíme tvaroh, vajíčka, citrónovú šťavu a kôru z citróna. Dochutíme práškovým sladidlom. Nakoniec pridáme mak a premiešame. Makový cheesecake s ovocnou polevou

  3. Zmes vylejeme na predpečený základ a dáme piecť. Bude to trvať 50 – 60 minút. Po dopečení by mal byť povrch cheesecaku jemne do hneda a stred by sa mal triasť. Žiadne obavy, ešte stuhne.

  4. Povrch môžeme ozdobiť želatínovou vrstvou s ovocím. Cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke. Ideálne cez noc. Makový cheesecake s ovocnou polevouMakový cheesecake s ovocnou polevou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
115 Páči sa mi Uložiť recept