Tieto košíčky nie sú len oku lahodiaca záležitosť, ale aj gastronomický zážitok.
Samotné cesto je mäkké a šťavnaté vďaka citrónovej kôre. Srdce košíčkov tvorí osviežujúci citrónový krém, ktorý poblázni tvoje chuťové bunky na maximum. A nakoniec ľahučký vanilkový krém, ktorý celú tú krásu doťahuje do dokonalosti.
Pustite sa do toho s nami!
1 porcia obsahuje
- 274 kcal
- 22 g sacharidov
- 14 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 11 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 60 g kokosovej múky
- 40 g erythritolu
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 40 g maku
- 1 citrónová kôra
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
- 25 g ghee
- 1 šťava z citróna
- 30 g vanilkového proteínu
- 4 žĺtky
- 40 g erythritolu
- 2 šťavy z citrónov
- 50 g ghee
- 250 g tvarohu
- 150 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo väčšej mise zmiešame sypké ingrediencie – múky, proteínový prášok, sladidlo, kypriaci prášok, citrónovú kôru a mak.
-
V inej mise spoločne vyšľaháme mlieko, vajcia, roztopené ghíčko a citrónovú šťavu.
-
Tekutú zmes prilejeme k tej sypkej a vytvoríme cesto, ktorým naplníme formu/košíčky na muffiny po okraj. Pozor, aby mali priestor na vybehnutie!
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút.
-
Medzitým si pripravíme citrónový krém alebo „lemon curd“. Citróny umyjeme a kôru postrúhame na čo najjemnejšom strúhadle. Zmiešame všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli za pravidelného miešania ich zahrievame tak dlho, kým nezhustnú do hustého krému. Necháme vychladnúť.
-
Na prípravu ľahkého vanilkového krému stačí zmiešať všetky potrebné ingrediencie a nechať krém vychladiť v chladničke.
-
Do vychladnutých košíčkov opatrne vydlabeme jamku pomocou tenkej škrabky na jablká. Každú jamku naplníme citrónovým krémom až po okraj. Šikovne poslúži malá čajová lyžička.
-
Vychladený krém vložíme do cukrárskej zdobičky a košíčky vyzdobíme podľa vlastného gusta. Vrch môžeme posypať ešte trochou maku.
-
Hotové cupcakes vyfotíme, zazdieľame na Instagram s označením @aktinrecepty.
Dobrú chuť.