Stop suchým bábovkám! Tento prirodzene bezlepkový a nadprirodzene šťavnatý čučoriedkový chlebíček vás v krku nepoškriabe. Navyše spĺňa všetky predpoklady dokonalého dezertu – sladký tak akurát, nebesky vláčny, za málo kalórií veľa muziky. A ten ľahučký krém je lepší ako kadejaká čerešnička na torte.
1 porcia obsahuje
- 197 kcal
- 11 g sacharidov
- 13 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 15 porcií
- 225 g mandľovej múky
- 50 g vanilkového proteínu
- 40 g xylitolu
- 50 g maku
- 1 citrónová kôra
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- 25 g kokosového oleja
- 90 g jablčného pyré
- 1 šťava z citróna
- 250 g čučoriedok
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 1/2 šťava z citróna
- 10 g vanilkového proteínu
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
V mise zmiešame všetky suché ingrediencie – mandľovú múku, proteínový prášok, xylitol, mak, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
-
Zvlášť vyšľaháme vajcia, mlieko, roztopený kokosový olej, jablčné pyré a citrónovú šťavu.
-
Tekutú zmes primiešame k suchým ingredienciám a vytvoríme cesto, do ktorého nakoniec primiešame aj čučoriedky (časť si môžeme schovať na ozdobenie).
-
Cesto prelejeme do chlebovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť na zhruba 45 minút. Či je chlebíček upečený, si môžeme overiť pomocou starého dobrého testu so špajdľou.
-
Kým sa chlebíček pečie, pripravíme si krém. Stačí len spoločne vyšľahať všetky potrebné ingrediencie. Hotový krém dáme do chladničky.
-
Po upečení necháme chlebíček vychladnúť a ozdobíme ho krémom a zvyšnými čučoriedkami.
-
V ideálnom prípade necháme chute na uzde až do druhého dňa. Chlebíček sa cez noc uleží, nasiakne vlhkosť z krému a bude perfektne šťavnatý.