Túto mandľovú tortu s ľahkým tvarohovým krémom môžeme bez debát označiť titulom fitness dobroty, pretože je bez cukru, poteší aj tím lowcarb, a navyše dodá aj slušnú porciu bielkovín. Iste oceníte, že v kuchyni nestrávite veľa času a máte veľkú šancu, že väčšinu ingrediencií už máte doma. A to, že okrem dokonalej chuti aj skvele vyzerá, je už len pomyselnou čerešničkou na tejto skvelej torte, ehm, teda pomyselnou čerešničkou na Instagrame.
1 porcia obsahuje
- 223 kcal
- 15 g sacharidov
- 13,4 g tukov
- 12,4 g bielkovín
Na 8 porcií
- 90 g mandlí
- 35 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- 50 g práškového sladidla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 12 g kokosového oleja
- 250 ml mlieka
- 1 balenie pudingu
- 35 g práškového sladidla
- 2 g guarovej gumy
- 300 g polotučného tvarohu
- 30 g mandľových lupienkov
Postup
-
Žĺtky si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a Xuckerom do peny. Postupne prilievame rozpustený kokosový olej. V druhej miske si vyšľaháme bielky na tuhý sneh. -
Bielky zľahka primiešame k žĺtkom a nakoniec pridáme mandľovú múku zmiešanú so špaldovou múkou a práškom do pečiva. Cesto opatrne premiešame a polovicu z neho vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C 10‑12 minút. Zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.
-
Korpusy necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. V hrnci rozmiešame mlieko s pudingovým práškom, guarovou gumou a sladidlom. Za stáleho miešania uvaríme do hustého pudingu. Ten necháme vychladnúť a zamiešame doň tvaroh tak, aby nám vznikol hladký hustý krém.
-
Korpusy naplníme 2/3 krému. Zvyšok dáme na vrch a boky torty. Ozdobíme opraženými mandľovými lupienkami. Tortu necháme chladnúť aspoň 2‑3 hodiny, ideálne však cez noc.
-
Poznámka: Môžete zvoliť ľubovoľnú príchuť pudingu. Marhuľová torte dodala šmrnc a skvele sa do krému hodila :). Nezabudnite vaše dobroty zdieľať s označením @vilgainrecepty a prajem vám dobrú chuť!