Šťavnatý koláč plný maku v kombinácii so sladkým mangom určite zachutí každému. Je výborný ako dezert alebo raňajky. Navyše je bez cukru!
1 porcia obsahuje
- 269 kcal
- 19,3 g sacharidov
- 12,5 g tukov
- 17,1 g bielkovín
Na 8 porcií
- 4 vajcia
- 85 g bieleho jogurtu
- 1 jablko
- 120 g maku
- 100 g erythritolu
- 50 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 balenie ricotty
- 1 balenie odtučneného cream cheese
- 60 g xylitolu
- 100 g Vilgain sušeného manga
- voda
- 40 g želatíny
Postup
-
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.
-
Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.
-
Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.
-
Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody, ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.
-
Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.
-
K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!