S teplejšími jarnými dňami sa vám iste bude hodiť nejaký svieži a ľahký dezert. Tým môže byť napríklad táto macrofriendly torta s tvarohom a čučoriedkami. Jeden kúsok má necelých 200 kcal, takže si ho môžu dovoliť aj tí, ktorí pracujú na forme do plaviek.
1 porcia obsahuje
- 187 kcal
- 20,4 g sacharidov
- 7,2 g tukov
- 6,7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 100 g ovsenej múky
- 75 g kokosovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 45 g medu
- 55 g kokosového oleja
- 140 ml vody
- 20 g vanilkového pudingu
- 40 g trstinového cukru
- 150 ml mlieka
- 50 ml vody
- 250 g polotučného tvarohu
- 450 g mrazených čučoriedek
- 1 balenie želatíny
Postup
-
V mise si zmiešame všetky ingrediencie na základ torty. Ak by bolo cesto ešte príliš tuhé, prilejeme trochu teplej vody. -
Cesto sa snažíme rovnomerne natlačiť do formy s papierom na pečenie. Pôjde to pomaly, ale pomôžu nám namočené ruky vo vode, vďaka tomu sa cesto nebude lepiť. Nestrácajte trpezlivosť, výsledok bude stáť za to.
-
Cesto dáme predpiecť na 10 minút na 170 °C. Medzitým si pripravíme krém. V malom množstve mlieka rozmiešame pudingový prášok a cukor. Zvyšok mlieka (spolu s vodou) privedieme v hrnci do varu a za stáleho miešania do mlieka prilievame pudingovú zmes. Uvaríme hustý puding a zamiešame doň tvaroh. Krém rovnomerne rozotrieme na predpečený korpus a pečieme ešte 15‑17 minút.
-
Nakoniec si pripravíme ovocnú vrstvu.
-
Mrazené čučoriedky povaríme s 200 ml vody. Šťavu potom odoberieme a pripravíme s ňou (a s 10 g cukru) želé podľa návodu na obale. Čučoriedky navrstvíme na upečený krém a polejeme ešte teplým želé. Pracujeme rýchlo, pretože želé rýchlo tuhne. Vychladnutú tortu vložíme aspoň na hodinu do chladničky, aby nám poriadne stuhla.
-
Chutilo vám? Pochváľte sa s hashtagom #aktinrecepty.