Zimný šalát so sezónnou pečenou zeleninou je ideálna voľba pre ľahký obed alebo večeru. Hrá všetkými farbami a navyše príjemne prehreje v chladnom období!
PS: Vďaka fazuliam a vajcu do seba dostanete tiež dostatočné množstvo bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 409 kcal
- 64 g sacharidov
- 19 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 g tekvice
- 2 mrkvy
- 1 batat
- 2 červené cibule
- 4 zemiaky
- 150 g čiernych fazúľ
- 2 lyžice tekvicových semienok
- 3 vajcia
- 3 lyžice olivového oleja
- himalájska soľ
- čierne korenie
Postup
-
Plech vyložte papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na 200 °C. -
Očistite zeleninu, nakrájajte na menšie kocky, dajte ju na plech, osoľte a okoreňte. Pridajte olivový olej a pečte cca 40 minút do zmäknutia.
-
Pečenú zeleninu dajte do misky, pridajte čierne fazule, tekvicové semienka, vajcia a podávajte.
Dobrú chuť!