Šalát Nicoise

Tereza Fričová
Tereza Fričová
35 min.
28 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Šalát Nicoise

Kde sa vzal, tu sa vzal, kedysi dávno sa vo francúzskom meste Nice zrodil tento lahodný šalát Nicoise!  v Okrem množstva zeleniny v ňom nájdete aj poriadnu porciu tuniaka, nových zemiakov a čiernych olív. Hravo tak tento šalát získa funkciu ľahkého, ale zároveň plnohodnotného jedla, ktoré je úplne ideálne do týchto teplých letných dní!

1 porcia obsahuje 1 miska

  • 452 kcal
  • 40 g sacharidov
  • 18 g tukov
  • 29 g bielkovín

Na 2 porcie

Šalát:
  • 250 g cherry paradajok
  • 200 g fazuľových strukov
  • 300 g nových zemiakov
  • 150 g ľadového šalátu
  • 1 balenie tuniaka vo vlastnej šťave
  • 60 g černých oliv
  • 2 vajcia
Zálievka:

Postup

  1. Ako prvé si uvarte zemiaky v šupke a nechajte ich vychladnúť. Fazuľové struky tiež krátko povarte v osolenej vode, aby boli al dente, trvá to zhruba 5 minút. Potom ich prepláchnite ľadovou vodou.

    Šalát Nicoise

  2. Pripravte si zálievku — olivový olej, vínny ocot a horčicu vymiešajte spolu so soľou a korením dohladka.

    Šalát Nicoise

  3. Vychladnuté zemiaky pokrájajte na menšie kúsky a paradajky rozpoľte. Potom už len všetky ingrediencie na šalát zmiešajte – do misy dajte šalátové listy, zelené fazuľky, tuniaka, pokrájané zemiaky s paradajkami a olivami. Zalejte zálievkou a dobre premiešajte, prípadne dochuťte soľou a korením.

    Šalát Nicoise

  4. Šalát podávajte s uvareným vajcom natvrdo, dobrú chuť! Šalát NicoiseŠalát NicoiseŠalát Nicoise

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
28 Páči sa mi Uložiť recept