Kde sa vzal, tu sa vzal, kedysi dávno sa vo francúzskom meste Nice zrodil tento lahodný šalát Nicoise! v Okrem množstva zeleniny v ňom nájdete aj poriadnu porciu tuniaka, nových zemiakov a čiernych olív. Hravo tak tento šalát získa funkciu ľahkého, ale zároveň plnohodnotného jedla, ktoré je úplne ideálne do týchto teplých letných dní!
1 porcia obsahuje
- 452 kcal
- 40 g sacharidov
- 18 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g cherry paradajok
- 200 g fazuľových strukov
- 300 g nových zemiakov
- 150 g ľadového šalátu
- 1 balenie tuniaka vo vlastnej šťave
- 60 g čiernych olív
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- himalájska soľ
- čierne korenie
Postup
-
Ako prvé si uvarte zemiaky v šupke a nechajte ich vychladnúť. Fazuľové struky tiež krátko povarte v osolenej vode, aby boli al dente, trvá to zhruba 5 minút. Potom ich prepláchnite ľadovou vodou.
-
Pripravte si zálievku — olivový olej, vínny ocot a horčicu vymiešajte spolu so soľou a korením dohladka.
-
Vychladnuté zemiaky pokrájajte na menšie kúsky a paradajky rozpoľte. Potom už len všetky ingrediencie na šalát zmiešajte – do misy dajte šalátové listy, zelené fazuľky, tuniaka, pokrájané zemiaky s paradajkami a olivami. Zalejte zálievkou a dobre premiešajte, prípadne dochuťte soľou a korením.
-
Šalát podávajte s uvareným vajcom natvrdo, dobrú chuť!