Keď si budete po Veľkej noci zase lámať hlavu nad tým, ako efektívne a chutne zužitkovať vykoledované kraslice, skúste z nich tento rok urobiť tento svieži vajíčkový šalát plný bielkovín. Naša verzia je odľahčenejšia a trúfame si povedať, že aj chuťovo vymakanejšia, než tá klasická.
A skvele chutí v kombinácii s naším pizza základom.
Odskúšané za vás! :)
1 porcia obsahuje
- 215 kcal
- 11,3 g sacharidov
- 13,4 g tukov
- 14,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 5 vajíčok uvarených natvrdo
- 150 g uhorky
- jarná cibuľka
- 150 g ready to eat cíceru
- 150 g kyslej smotany
- 3 čajové lyžičky plnotučnej horčice
- sladká paprika
- sušená cibuľa
- čierne korenie
- soľ
- čerstvé bylinky
Postup
-
Uvarené vajíčka ošúpeme a nakrájame.
-
Ďalej si nakrájame šalátovú uhorku na kocky a jarnú cibuľku nadrobno.
-
Všetko preložíme do väčšej misy.
-
Šalát ochutíme kyslou smotanou, horčicou, sladkou paprikou, granulovanou cibuľou, korením a soľou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a poriadne premiešame.
-
Šalát podávame s 1 základom na pizzu alebo s iným kusom pečiva.
-
Dobrú chuť.