Čakáš hostí a chceš ich pohostiť niečím originálnym? Skús tieto nachosky podávané so špeciálnou salsou, „syrom“ a avokádom. Mňam!
1 porcia obsahuje
- 324 kcal
- 39 g sacharidov
- 12 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 wrap
- 1 balenie čiernych fazúľ
- 40 g avokáda
- olivový olej
- himalájska soľ
- 1 paradajka
- 30 g sterilizovanej kukurice
- 1 červená cibuľa
- 1 jalapeno paprička
- 1 lyžica olivového oleja
- 15 g koriandra
- granulovaný cesnak
- 1/2 citróna
- 200 g zemiakov
- 100 g mrkvy
- 30 g tahini
- 20 g kečupu
- 20 g sušeného droždia
- 20 ml rastlinného mlieka
- sušený cesnak
- mletá paprika
Postup
-
Salsa: Všetku zeleninu si nakrájame na jemné kocky, ktoré dáme do misky. Pridáme zvyšné ingrediencie, dôkladne premiešame a vzniknutú zmes necháme aspoň 30 min. odležať v chladničke.
-
„Syr“: Najskôr sa dáme variť olúpané zemiaky a mrkvu. Po uvarení zeleninu premiestnime do mixéra, pridáme všetky zvyšné ingrediencie na syr a rozmixujeme ich do požadovanej konzistencie. Keby bola konzistencia veľmi hustá, prilejeme viac mlieka.
-
Nachos: Wrap si nakrájame na trojuholníčky, ktoré dáme do misky. Zalejeme ich trochou olivového oleja, posypeme soľou, premiešame a rovnomerne rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ich piecť cca 7 min. pri 180°C. Ale pozor, nech ich nespáliš!
-
Potom podávame s čiernymi fazuľami, salsou, "syrom" a roztlačeným avokádom.