Poznáš ten pocit, keď ješ zo svojho taniera plného farieb a s každým novým sústom cítiš, ako prospievaš svojmu telu?
Tak presne tohto pocitu sa dosýta nabažíš, keď si pripravíš rezancový šalát s famóznou arašidovou omáčkou podľa nášho receptu.
Zjedz si svoju dúhu!
1 porcia obsahuje 1 tanier šalátu
- 216 kcal
- 36 g sacharidů
- 5 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 porcie
Na šalát:
- 100 g rezancov udon
- 100 g mrkvy
- 150 g červenej kapusty
- 100 g papriky
- 100 g edamame
- 50 g baby špenátu
- koriander
Na zálievku:
- 2 lyžice práškového arašidového masla
- 2 lyžice amino omáčky
- 1 čajová lyžička octu
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- voda
Postup
-
Rezance uvaríme podľa návodu na obale.
-
Zeleninu nakrájame na rezance (alebo iné obľúbené tvary).
-
Pripravíme si zálievku tak, že zmiešame všetky uvedené ingrediencie. Mala by byť krémová, tak akurát tekutá.
-
A teraz to už len všetko zmiešame. Vychutnávame ako prílohu alebo len tak samostatne.