Talianska polievka minestrone

40 min.
5 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Talianska polievka minestrone
ilustračný obrázok, zdroj: celiaxmoni.cz

Minestrone je tradičná talianska polievka plná zeleniny, fazule a cestovín. Je sýta, zdravá a bohatá na chute. Navyše je skvelá sama o sebe, ale môžete ju tiež podávať s plátkom čerstvého chleba alebo posypať parmezánom na dodanie ďalších chutí.

1 porcia obsahuje 1 miska polievky

  • 324,6 kcal
  • 37 g sacharidov
  • 18 g tukov
  • 31 g bielkovín

Na 4 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich asi 2 minúty, kým nezískajú zlatistú farbu.

  2. Prisypte nakrájanú mrkvu, zeler, zelenú papriku a cuketu. Smažte ďalších 5 minút, kým nezmäknú.

  3. Teraz je na rade tekutá zložka – konzervované paradajky a zeleninový vývar. Nalejte k zeleninovej zmesi, priveďte do varu a potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 15‑20 minút, kým zelenina nezmäkne.

  4. Pridajte varené fazule a cestoviny. Pokračujte vo varení asi 10 minút, kým sa cestoviny neuvaria. Ochuťte soľou a korením podľa chuti.

  5. Pred podávaním ozdobte polievku čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
5 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______