Minestrone je tradičná talianska polievka plná zeleniny, fazule a cestovín. Je sýta, zdravá a bohatá na chute. Navyše je skvelá sama o sebe, ale môžete ju tiež podávať s plátkom čerstvého chleba alebo posypať parmezánom na dodanie ďalších chutí.
1 porcia obsahuje
- 324,6 kcal
- 37 g sacharidov
- 18 g tukov
- 31 g bielkovín
Na 4 porcie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 stopkaté zelery
- 1 biela paprika
- 1 cuketa
- 400 paradajok v konzerve
- 1 l zeleninového bujónu
- 400 g Vilgain R2E čiernych fazulí
- 100 g penne
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá bazalka
Postup
-
Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich asi 2 minúty, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Prisypte nakrájanú mrkvu, zeler, zelenú papriku a cuketu. Smažte ďalších 5 minút, kým nezmäknú.
-
Teraz je na rade tekutá zložka – konzervované paradajky a zeleninový vývar. Nalejte k zeleninovej zmesi, priveďte do varu a potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 15‑20 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Pridajte varené fazule a cestoviny. Pokračujte vo varení asi 10 minút, kým sa cestoviny neuvaria. Ochuťte soľou a korením podľa chuti.
-
Pred podávaním ozdobte polievku čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.