Rýchly, jednoduchý a sýty ramien

Kristína Močková
Kristína Močková pred 6 mesiacmi Prvýkrát publikované 2. 8. 2019
Aktualizované 12. 1. 2022
2
40 min.
Uložiť recept
Rýchly, jednoduchý a sýty ramien

Prípravou a varením tradičného ramenu strávite v kuchyni niekoľko hodín. A čo si budeme nahovárať, komu by sa to chcelo. Prácu sme si preto uľahčili hneď v niekoľkých bodoch. Výsledkom je aj tak výborná a sýta polievka na štýl ramen.

1 porcia obsahuje 1 miska ramenu

  • 390 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 2 porcie

  • 7 g húb shitake
  • 160 g kuracieho mäsa
  • 25 g sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička trstinového cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 plátky zázvoru
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 200 g rezancov ramen
  • 2 vajcia
  • koriander
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 reďkovka
  • sezam

Postup

  1. Rýchly, jednoduchý a sýty ramien Do hrnca s približne pol litrom vody pridáme cesnak, zázvor, sójovku a cukor. Povaríme niekoľko minút. Pridáme tekutý kupovaný bujón a ochutnáme. Ak sa nám bude vývar zdať nevýrazný, pridáme ešte trochu sójovky. Do vývaru môžeme pridať aj korenie (stačí na špičku noža) – sušený zázvor, cesnak, mletú rascu a škoricu. Z vývaru nakoniec vytiahneme cesnak aj zázvor.

  2. Rezance ramen si uvaríme podľa návodu. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek, pridáme orestované mäso, huby nakrájané na plátky a rozkrojené vajíčko (ktoré sme si predtým uvarili namäkko). Ozdobíme cibuľkou, reďkovkou, koriandrom a sezamom. Ihneď podávame. Rýchly, jednoduchý a sýty ramien

  3. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod #aktinrecepty. Rýchly, jednoduchý a sýty ramien

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
46 Páči sa mi Uložiť recept