Táto thajská polievka je plná výrazných chutí a vôní, ktoré sú typické pre thajskú kuchyňu. Je ľahká a osviežujúca vďaka kombinácii kokosového mlieka a limetkovej šťavy.
1 porcia obsahuje
- 517 kcal
- 16 g sacharidov
- 45 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g R2E kuracieho mäsa
- 800 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice rybej omáčky
- 2 lyžice šťavy z limetky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 3 shiitake
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 čili paprika
- soľ
- koriander
- 10 g citrónovej kôry
Postup
-
Mäso nakrájajte na kúsky a nechajte bokom.
-
Umyte a nasekajte čili papričku. Paradajky nakrájajte na kúsky, huby umyte a nakrájajte na plátky.
-
Na panvici orestujte na oleji cibuľu, cesnak, citrónovú kôru a čili papričku. Potom pridajte mäso a opekajte, kým nezmení farbu.
-
Pridajte kokosové mlieko, rybiu omáčku a cukor. Dôkladne premiešajte.
-
Pridajte paradajky a huby a varte na strednom plameni asi 10 minút, aby zmäkli.
-
Pridajte limetkovú šťavu a varte ďalšie 2 minúty.
-
Ochutnajte a pridajte soľ a cukor podľa potreby. Podávajte posypané nasekaným koriandrom.