Kto by nemal rád obed, ktorý hrá všetkými jesennými farbami a navyše je hotový za pár minút?
Vyskúšaj bowl s ryžou, falafelom a pečenou zeleninou, ktorú ešte zaleješ miso omáčkou, a môžeš vychutnávať.
1 porcia obsahuje
- 442 kcal
- 78 g sacharidov
- 9 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 3 porcie
- 210 g jazmínovej ryže
- 100 g Vilgain zmesi na falafel
- 2 lyžice olivového oleja
- 70 g vody
- koriander
- 400 g tekvice
- 1 lyžica miso pasty
- 2 lyžice vody
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 čajová lyžička jablčného octu
Postup
-
Predhrej si rúru na 200 °C. -
Zeleninu nakrájaj na polmesiačiky a vyskladaj ich na plech. Všetko polej oliváčom a posyp korením (soľ, tymian, rozmarín).
Daj piecť do rúry.
-
Medzitým si priprav zmes na falafel. Do misky nasyp Vilgain zmes na falafel, pridaj 2 lyžice olivového oleja, vodu, nasekaný koriander a nechaj chvíľu odstáť.
Potom tvaruj guľôčky, ktoré buď opekaj na panvici alebo peč v rúre.
-
Zatiaľ čo sa ti bude robiť falafel, prepláchni ryžu teplou vodou a daj dusiť. Nezabudni ju osoliť.
-
Posledným krokom je miso omáčka. Vezmi miso pastu a spoločne s vodou, prelisovaným cesnakom, bielym vínnym octom a sezamovým olejom vymiešaj omáčku.
-
Potom už len servíruj do misky.
Tip: Ak je šupka na zelenine veľmi tvrdá, zlúpni ju a vychutnávaj!