Ďalší zo série rýchlych a lacných receptov je tu, tentoraz pita s falafelom.
Jednoduchá záležitosť, ktorá ti ušetrí veľa času v kuchyni, zároveň si na nej ale poriadne pochutnáš. Falafel si totiž jednoducho pripravíš z našej novej Vilgain zmesi, potom naplníš pitu, dochutíš tým, čo máš rád/a (alebo práve v doma) a jednoduché jedlo so sebou máš hotové. A my ti teraz ukážeme, ako na to!
1 porcia obsahuje
- 571 kcal
- 80 g sacharidov
- 13 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain pita chlieb
- 20 g ľadového šalátu
- 1 paradajka
- 40 g Vilgain zmesi na falafel
- 40 ml vody
- 1/2 čajové lyžičky olivového oleja
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- 1 lyžica Vilgain dijonskej horčice
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Ako prvý si priprav falafel – do zmesi prilej vodu a olivový olej, poriadne premiešaj a nechaj 5 minút odstáť. Potom tvor vlhkou rukou guľky a tie peč vo fritéze pri teplote 190‑200 °C dozlatista. -
Na pitu nanes zálievku z jogurtu, horčice, soli a korenia. Pridaj nakrájaný ľadový šalát, paradajku, falafel a celé to pokvapkaj zvyškom zálievky.
-
To bola rýchlosť, čo? Tak teraz už len vychutnávaj!