Špagety sú klasika, prečo ich ale teraz na jeseň neobohatiť o omáčku zo sezónnej tekvice? Túto kombináciu plnú chutí si určite zamilujete už pri prvom súste.
1 porcia obsahuje
- 376 kcal
- 42,8 g sacharidov
- 16,3 g tukov
- 13,1 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g špagiet
- 500 g tekvice
- 250 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup
-
Tekvicu očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak očistite a nasekajte nadrobno.
-
Na panvici s olivovým olejom orestujte cesnak, kým nezmäkne. Pridajte tekvicu a duste, kým nie je tekvica mäkká. To by malo trvať asi 15‑20 minút.
-
Medzitým, čo sa tekvica podusí, v hrnci s vriacou vodou a soľou uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Keď budú hotové, sceďte ich a nechajte bokom.
-
Podusenú tekvicu trochu roztlačte a prilejte smotanu na varenie. Nechajte ju zahriať a premiešať sa s tekvicou a cesnakom. Môžete pridať aj trochu parmezánu pre intenzívnejšiu chuť. Omáčku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
-
Omáčku môžete nechať tak, ako je, alebo ju pre hladšiu textúru rozmixujte ponorným mixérom.
-
Hotové cestoviny pridajte do panvice s tekvicovou omáčkou a všetko dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou.
-
Posypte zvyškom parmezánu a ozdobte čerstvou bazalkou alebo petržlenom. Tak dobrú chuť!