Miska plná výživného a dobrého jedla je super riešenie na obed alebo večeru, keď nie je veľa času nazvyš. Vďaka našej novej Vilgain zmesi na falafel máte základ pre tento recept za 10 minút hotový, potom už len pridáte ďalšie obľúbené suroviny a máte hotovo. Pridali sme šalát z quinoy a vykúzlili sme tak perfektnú kombináciu.
Táto miska je tiež ideálna do krabičky so sebou do školy alebo do práce.
1 porcia obsahuje
- 660 kcal
- 63 g sacharidov
- 33 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 2 porcie
- 50 g quinoy červenej
- 50 g červenej papriky
- 20 g baby špenátu
- 50 g ready to eat cíceru
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 lyžice hummusu
- 60 g Vilgain zmesi na falafel
- 60 ml vody
- 6 g olivového oleja
- 15 g Vilgain grass - fed ghee
- 50 g grande základu na pizzu
- 130 g hummusu
- 100 g fermentovanej zeleniny - kimchi
- 20 g praženého cícera
- 20 g olív
Postup
-
Quinou uvaríme podľa návodu na obale. -
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky a primiešame ju do uvarenej quinoy. Potom šalát dochutíme korením a kvapkou oleja.
-
Zmes na falafel zmiešame s vodou a olejom. Cesto necháme chvíľku bokom odležať.
-
Zo vzniknutého cesta vytvoríme v dlaniach silnejšie placky, ktoré opečieme z oboch strán do hneda na panvici s ghee maslom.
-
Na rovnakej panvici ako falafel potom opečieme z oboch strán aj základ na pizzu.
-
Na hlbší tanier naservírujeme šalát, falafel, hummus (na recept pozrite sem), fermentovaná zelenina, olivy, opečený základ na pizzu a nakoniec chrumkavý pražený cícer.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!