Jeseň rozhodne neznamená odpočinok od šalátov! Sezóna tekvice a koreňovej zeleniny je zase v plnom prúde a verte nám, že šaláty z nej sú extra chutná záležitosť. Tentokrát som doň pridali tiež falafel, ktorý máte za pár minút hotový a k pečenej zelenine sa skvele hodí!
1 porcia obsahuje
- 482 kcal
- 35,1 g sacharidov
- 28,1 g tukov
- 17,1 g bielkovín
Na 1 porciu
Na falafel:
- 40 g Vilgain zmesi na falafel
- 40 ml vody
- 1/2 čajové lyžičky olivového oleja
Na šalát:
- 50 g tekvice
- 50 g cukety
- 10 g jarnej cibuľky
- 50 g cvikly
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- sušený cesnak
- 50 g baby špenátu
- 10 g pražených tekvicových semienok
Na zálievku:
- 50 g ricotty
Postup
-
V miske zmiešame zmes na falafel, vodu a olivový olej.
-
Sezónnu zeleninu nakrájame na malé kúsky, dáme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a spoločne s guľôčkami falafelu dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme dozlatista asi 40 minút.
-
A máme hotovo! Šalát skvelo doplní ricotta, do ktorej môžete namáčať falafel aj zeleninu. Tak dobrú chuť!