Falafel do našich jedálnych lístkov pricestoval až z Blízkeho východu. Spravidla obsahuje výživné strukoviny doplnené o kopec výrazných chutí. A čo nás na ňom baví najviac? Že ho môžeme kombinovať na nespočetné množstvo rôznych spôsobov podľa aktuálnej chuti – s pečivom, šalátom, hummusom, pestrofarebnými dipmi... s čím si ho naservírujete vy?
1 guľka obsahuje:
- 46 kcal
- 5 g sacharidov
- 2,5 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 10 porcií
- 150 ready to eat cícerov
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šťava z limetky
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 2 lyžice mandľovej múky
- 1 lyžica arašidového masla
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čili
- soľ
- čierne korenie
- petržlen
- koriander
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Postup je jednoduchý. V mixéri rozmixujeme všetky uvedené ingrediencie tak, aby nám vznikla celistvá hmota.
-
Z hmoty v dlaniach tvarujeme pravidelné guľky, ktoré následne presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 20 – 25 minút dozlatista. V priebehu pečenia guľky obrátime, aby sa opekli pekne celé.
-
Podávame napríklad s cesnakovým dipom, opečeným wrapom, klíčkami a náložou byliniek.
-
Dobrú chuť!