Rýchly a jednoduchý obed alebo večera plná bielkovín.
Presne to je táto cícerová omeleta, na ktorú potrebujete len pár ingrediencií a minimum času na prípravu. Keď k nej ešte pridáte špenát a šampiňóny, bude na vašom stole naozaj často!
1 porcia obsahuje
- 479 kcal
- 41 g sacharidov
- 23 g tukov
- 23,5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 60 g ready to eat cíceru
- 100 g cícerovej múky
- 15 g avokádového oleja
- 0,4 čajové lyžičky himalájskej soli
- štipka čierneho korenia
- 1/3 čajové lyžičky majoránu
- 1 strúčik cesnaku
- 0,4 čajové lyžičky granulovanej cibule
- 1 vajce
- 80 g ricotty
- 50 g baby špenátu
- 2 šampiňóny
- avokádový olej
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
Postup
-
Cícer ľahko roztlačíme a zmiešame s cícerovou múkou, vajcom, olejom, roztlačeným cesnakom a korením. -
Do zmesi postupne vmiešame vodu, aby nám vzniklo tekutejšie cesto.
-
Rozpálime panvicu s trochou oleja, na ktorú nalejeme cesto. Omeletu opečieme z oboch strán dozlatista.
-
Očistíme šampiňóny, nakrájame ich na plátky a orestujeme na kvapke oleja. Potom si podusíme špenát.
-
Podávame s ricottou, špenátom, šampiňónmi a praženým cícerom.
Dobrú chuť!