Koľko milovníkov Ázie tu máme? Myslíme aj na vás, preto sme si pre vás pripravili recept na toto cícerové karí, na ktorom si pochutí vegán aj mäsožrút. Kombinácia chutí a vôní vás dostane a hlavne poriadne zasýti!
1 porcia obsahuje
- 569,5 kcal
- 64 g sacharidov
- 28 g tukov
- 13,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 400 g ready to eat cíceru
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 1 čajová lyžička koriandra
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička garam masaly
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- 100 g paradajkového pyré
- 600 g ryže
Postup
-
Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájajte nadrobno. V hrnci rozohrejte olej a na ňom ingrediencie restujte, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Pridajte mletý koriander, rascu, kurkumu a garam masala korenia. Zmes orestujte ďalšiu minútu, aby sa korenie prepojilo s ostatnými ingredienciami.
-
Do hrnca pridajte varený cícer a dobre premiešajte, aby bol obalený korením.
-
Prilejte kokosové mlieko a premiešajte. Prikryte hrniec a nechajte jedlo variť na miernom ohni asi 15 minút.
-
Ochutnajte a pridajte soľ podľa chuti. Ak je to potrebné, pridajte ešte trochu korenia.
-
Chana masalu podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo ryžou.