Bataty sa dajú pripravovať na mnoho spôsobov, či už nasladko alebo naslano, no a my sme pre tento recept zvolili slaný variant a naplnili ich vegetariánskym šalátom z kuskusu.
A ako sú na tom oproti iným odrodám zemiakov? To si môžete prečítať tu: Sú zdravšie zemiaky alebo bataty?
1 porcia obsahuje 1 plnený batat
- 486 kcal
- 76 g sacharidov
- 12 g tukov
- 18,1 g bielkovín
Na 2 porcie
- 350 g zemiakov
- 50 g kuskusu
- 100 g baby špenátu
- 100 g ready to eat cíceru
- 80 g paradajok
- 30 g ricotty
- 1/3 čajové lyžičky himalájskej soli
- 1 štipka kajenského pepře
- 1 čajová lyžička majoránu
- 10 g avokádového oleje
- 1 štipka petržlenu
Postup
-
Bataty zľahka narežeme zo všetkých strán, zabalíme ich do alobalu a dáme ich piecť na 220‑230 °C 50‑60 minút. -
Kuskus zmiešame s majoránkou, soľou a korením a zalejeme ho 2‑krát väčším množstvom vriacej vody. Prikryjeme pokrievkou a necháme ho zmäknúť.
-
Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opražíme cícer a baby špenát. Obe ingrediencie potom zmiešame s kuskusom. Hneď si tiež nakrájame paradajky na menšie kúsky, vetvičku petržlenu najemno a pridáme ku kuskusovej zmesi. Nakoniec vmiešame 15 g ricotty.
-
Do mäkka upečené sladké zemiaky rozkrojíme pozdĺžne a každý naplníme kuskusovým šalátom.
-
Nakoniec ozdobíme zvyškom ricotty a Vilgain praženým cícerom.
Dobrú chuť!