Bataty plnené kuskusom, cícerom a riccotou

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
70 min.
44 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Bataty plnené kuskusom, cícerom a riccotou

Bataty sa dajú pripravovať na mnoho spôsobov, či už nasladko alebo naslano, no a my sme pre tento recept zvolili slaný variant a naplnili ich vegetariánskym šalátom z kuskusu.

A ako sú na tom oproti iným odrodám zemiakov? To si môžete prečítať tu: Sú zdravšie zemiaky alebo bataty?

1 porcia obsahuje 1 plnený batat

  • 486 kcal
  • 76 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 18,1 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Bataty plnené kuskusom, cícerom a riccotou Bataty zľahka narežeme zo všetkých strán, zabalíme ich do alobalu a dáme ich piecť na 220‑230 °C 50‑60 minút.

  2. Kuskus zmiešame s majoránkou, soľou a korením a zalejeme ho 2‑krát väčším množstvom vriacej vody. Prikryjeme pokrievkou a necháme ho zmäknúť.

  3. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opražíme cícer a baby špenát. Obe ingrediencie potom zmiešame s kuskusom. Hneď si tiež nakrájame paradajky na menšie kúsky, vetvičku petržlenu najemno a pridáme ku kuskusovej zmesi. Nakoniec vmiešame 15 g ricotty. Bataty plnené kuskusom, cícerom a riccotou

  4. Do mäkka upečené sladké zemiaky rozkrojíme pozdĺžne a každý naplníme kuskusovým šalátom.

  5. Nakoniec ozdobíme zvyškom ricotty a Vilgain praženým cícerom.

    Dobrú chuť! Bataty plnené kuskusom, cícerom a riccotou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
44 Páči sa mi Uložiť recept