Sicílska caponata

50 min.
Komentáre
Sicílska caponata
ilustračný obrázok, zdroj: allrecipes.com

Sicílska caponata – zmes pečenej zeleniny, kapár, olív a korenia, ktorá je skvelým spôsobom, ako zužitkovať zeleninu, čo zostala, a vytvoriť dokonalé vegánske jedlo! Táto baklažánová verzia je rýchlo hotová a skvelá aj ako mealprep do krabičky. Tak poďme na to!

1 porcia obsahuje

  • 345 kcal
  • 39 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 6 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. V hlbokej panvici alebo v hrnci zahrejte olivový olej na strednú teplotu. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nie sú mäkké a voňavé, čo by malo trvať približne 5 minút.

  2. Pridajte lyžičku červenej papriky a restujte ďalšiu minútu, aby sa chute prepojili.

  3. Do panvice pridajte baklažán, červenú papriku a zeler. Opekajte zeleninu asi 10 minút, dokým nie je mäkká. Následne pridajte paradajky, olivy a kapary. Premiešajte všetky ingrediencie dohromady a varte ďalších 5‑7 minút.

  4. V malej miske zmiešajte jablkový ocot s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí. Túto zmes pridajte do panvice so zeleninou.

  5. Nechajte caponatu bublať a varte ju na miernom ohni ďalších 20 minút. Počas varenia omáčku ochuťte soľou a korením podľa svojej chuti.

  6. Keď je caponata hotová, odstavte ju z platne. Chuť bude ešte lepšia, keď ju necháte odstáť aspoň pár hodín, aby sa chute prepojili.

  7. Pred podávaním caponatu môžete posypať čerstvým petržlenom a podávať teplú či studenú. Tak dobrú chuť!

Nákup použitých surovín pre recept

Použité produkty v recepte

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Zimný šalát z pečenej zeleniny

Zimný šalát z pečenej zeleniny

Domáca fermentovaná zelenina pre dobré trávenie a imunitu

Domáca fermentovaná zelenina pre dobré trávenie a imunitu

Vegánsky rezancový šalát s tofu

Vegánsky rezancový šalát s tofu

Vegánske bolonské špagety

Vegánske bolonské špagety

Vegánske lasagne

Vegánske lasagne

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvoma prílohami

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvoma prílohami

Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

Vegánsky Buddha Bowl s arašidovou zálievkou

Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Zapečený baklažán s mletým mäsom

Zapečený baklažán s mletým mäsom

Jackfruitový burger: vegánsky burger s trhaným „mäsom“

Jackfruitový burger: vegánsky burger s trhaným „mäsom“

Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

Vaječná omeleta so zeleninou a syrom

Vaječná omeleta so zeleninou a syrom

Melanzane alla parmigiana: taliansky zapečený baklažán

Melanzane alla parmigiana: taliansky zapečený baklažán

Vegánska omeleta z cícerovej múky

Vegánska omeleta z cícerovej múky

Frittata s cuketou a žampiony

Frittata s cuketou a žampiony