Nie je náhoda, že sme pri príprave tohto slaného koláča (na štýl quiche) vynechali cesto. Pýtate sa prečo? Vďaka tejto vychytávke sme vytvorili dobrotu plnú bielkovín, pričom jeden kus má iba 127 kcal, a navyše je lowcarb a skvelo zasýti. Ideálny je na raňajky či desiatu so sebou alebo ako ľahká večera. Skvele chutí aj studený.
1 porcia obsahuje
- 127 kcal
- 2,6 g sacharidov
- 7,9 g tukov
- 11,7 g bielkovín
Na 8 porcií
- 3 vajcia
- 160 g tekutých bielkov
- 65 g slaniny
- 200 g šampiňónov
- 80 g 30 % Eidamu
- 180 g syra cottage
- 20 g paradajok v oleji
- olivový olej v spreji
- soľ
- sušený cesnak
- pažítka
- bazalka
- čierne korenie
Postup
-
Na panvici si na troške oleja podusíme cibuľu spolu so slaninou. Keď je cibuľa mäkká a slanina zľahka opečená, pridáme šampiňóny. Podusíme, kým nezmenšia objem približne o polovicu. -
Vo väčšej miske si rozmiešame vajíčka a bielky. Pridáme syr a cottage. Osolíme, dochutíme čiernym korením a sušeným cesnakom. Pridáme nasekanú pažítku a sušené paradajky. Pokojne môže byť aj špenát.
-
Jemne vychladené šampiňóny premiešame s vajíčkovou zmesou a vylejeme do vhodnej formy vyloženej papierom na pečenie.
-
Pečieme na 170 °C polhodinu, kým nie je povrch rovnomerne upečený dozlatista.
Dobrú chuť!