Palacinky milujú všetci, bez výnimky. Veľa ľudí ich má zaškatuľkované ako nie úplne fit jedlo, to sa dá možno tvrdiť o tých babičkiných vyprážaných na masle. Ale opak je pravdou, môže to byť perfektné jedlo. My máme pre vás pripravenú skvelú palacinkovú verziu. Je s trochou kurkumy, ktorá pôsobí protizápalovo. A navyše, je raj pre všetkých bezlepkárov, pretože palacinky sú prirodzene bezlepkové!
1 porcia obsahuje
- 78,1 kcal
- 10,4 g sacharidov
- 2,2 g tukov
- 3,6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 ml mlieka
- 90 g ryžovej múky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička kurkumy
- soľ
- 1/2 čajové lyžičky kokosového oleja
Postup
-
Vajcia rozmiešame metličkou spoločne s mliekom. Potom pridáme múku, kurkumu a soľ. Všetko rozmiešame do hladkého cesta, ktoré dáme najmenej na 20 minút do chladničky, aby múka napučala.
Medzitým si môžeme vyrobiť nejakú skvelú náplň, napríklad z tvarohu :)
-
Na panvici rozohrejeme olej. Cesto pred každou palacinkou premiešame, aby sa múka neusadzovala na dne. Potom naberačkou či čímkoľvek iným dávame cesto na rozohriatu panvicu, niekoľkokrát s ňou zakrúžime, aby sa cesto dostalo do všetkých strán a opekáme z oboch strán cca 2 minútky.
-
Palacinky podávame najlepšie s nejakou bielkovinou, aby nás viac zasýtili, ideálne bude ich naplniť napríklad tvarohom, ktorý sme ochutili alebo s vajíčkom.
Samozrejme ich môžeme podávať aj s poctivou marmeládou plnou ovocia.
Dobrú chuť!