Bezlepková buchta zo skyru

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min.
30 Páči sa mi Komentáre
4
Uložiť recept
Bezlepková buchta zo skyru

Tento šťavnatý koláč môže byť na stole raz-dva, keď vás prekvapí nečakaná návšteva. Na jeho prípravu nie je potrebné špiniť mixér, šľahač či iných domácich pomocníkov. Vďaka skyru je navyše krásne vláčny, šťavnatý a plný bielkovín.

1 porcia obsahuje 1 kus buchty

  • 120 kcal
  • 15 g sacharidov
  • 4 g tukov
  • 6 g bielkovín

Na 15 porcií

Budeme potrebovať:

Postup

  1. Bezlepková buchta zo skyru

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, kypriaci prášok, sladidlo, proteín a nastrúhanú citrónovú kôru.

    K suchej zmesi pridáme skyr, vajcia a roztopený kokosový olej a vytvoríme hladké cesto, do ktorého nakoniec vmiešame čučoriedky.

  3. Pripravené cesto prelejeme do plechu alebo pekáča vyloženého papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút.

  4. Než sa po koláči zapráši, vyfotíme ho a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.

    Dobrú chuť!

    Bezlepková buchta zo skyru

    Bezlepková buchta zo skyru

    Bezlepková buchta zo skyru

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
30 Páči sa mi Uložiť recept