Tento šťavnatý koláč môže byť na stole raz‑dva, keď vás prekvapí nečakaná návšteva. Na jeho prípravu nie je potrebné špiniť mixér, šľahač či iných domácich pomocníkov. Vďaka skyru je navyše krásne vláčny, šťavnatý a plný bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 120 kcal
- 15 g sacharidov
- 4 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 15 porcií
- 250 g ryžovej múky
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 30 g Sladiča
- 30 g vanilkového proteínu
- 1/2 citrónovej kôry
- 300 g skyru
- 3 vajcia
- 40 g kokosového oleja
- 200 g čučoriedok
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, kypriaci prášok, sladidlo, proteín a nastrúhanú citrónovú kôru.
K suchej zmesi pridáme skyr, vajcia a roztopený kokosový olej a vytvoríme hladké cesto, do ktorého nakoniec vmiešame čučoriedky.
-
Pripravené cesto prelejeme do plechu alebo pekáča vyloženého papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút.
-
Než sa po koláči zapráši, vyfotíme ho a zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.
Dobrú chuť!