Už ti dochádzajú nápady na desiatu do školy či do práce? My ti ukážeme, ako si môžeš vytvoriť plnohodnotnú desiatu, ktorá ťa zasýti a naviac uspokojí tvoje chuťové poháriky. A najlepšie je, že si vyberie tím slaná aj sladká desiata!
Tak poďme na to. Ktorú si urobíš ako prvú? Ukáž nám ju napríklad na Instagrame s označením @vilgainrecepty.
1 porcia obsahuje
- 504 kcal
- 54 g sacharidov
- 17 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 1 porciu
- 125 ml mlieka
- 10 ml repkového oleja
- 50 g Vilgain zmesi na lievance
- 1 nektárinka
- 10 g granoly
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 1 čajová lyžička čakankového sirupu
- 70 g instantnej pšenovej kaše
- 20 g vanilkového vegánskeho proteínu
- 200 ml vody
- 30 g Vilgain plant proteín granoly
- 50 g hrušiek
- 1 štipka škorice
- 1 štipka čakankového sirupu
- 30 g Vilgain Tortilla Crackers - chia a soľ
- 1 vajce
- 50 g ready to eat cíceru
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka kurkumy
- 50 g uhorky
- 50 g mrkvy
- 30 g syra balkánskeho typu
Postup
-
Lievance s granolou, nektárinkou a tvarohom
Nutričné hodnoty na porciu: 504 kcal | 54 g S | 33 g B | 17 g T
V miske zmiešaj zmes na lievance, mlieko a repkový olej. Potom smaž lievance na nepriľnavej panvici.V menšej miske zmiešaj tvaroh s čakankovým sirupom.
Do krabičky naukladaj hotové lievance, tvaroh, rozkrájanú nektárinku a prisyp ešte obľúbenú granolu. Na naše orechové maslá nedáme dopustiť, preto môžeš navrch použiť aj to.
-
Pšenová kaša s horúcou hruškou a granolou
Nutričné hodnoty na porciu: 532 kcal | 79 g S | 29 g B | 10 g T
Pšenovú instantnú kašu nasyp do uzatvárateľného pohára a zalej horúcou vodou. Do kaše ešte primiešaj proteín (my sme si vybrali vanilkový vegánsky).V rajnici nech dusiť nakrájanú hrušku na kocky, ktorú posyp škoricou a podľa chuti pridaj trochu čakankového sirupu.
Kašu posyp granolou, na ňu pridaj zvarené hrušky a plnohodnotná desiata, ktorá zasýti, je na svete.
-
Slaná desiata – hummus, krekry, varené vajcia, syr a zelenina
Nutričné hodnoty na porciu: 468 kcal | 38 g S | 20 g B | 25 g T
Na hummus rozmixuj predvarený cícer s olivovým olejom a korením do hladkej konzistencie. (Výber korenia je na tebe a tvojich chuťových preferenciách — ak si milovník cesnaku, nezabudni prisypať trochu Vilgain sušeného, s granulovanou cibuľou môžeš zase vykúzliť hummus s nádychom sladkej cibuľky.)
Do krabičky servíruj s krekrami z tortilly (ak nemáš po ruke naše Vilgain Tortilla Crackers, pozri na recept, ako si urobiť domáce). Ešte pridaj obľúbenú zeleninu, varené vajcia a obľúbený syr (my sme vybrali balkánsky).
-
Ktorú desiatu si nakoniec vyberieš?