Ak ste milovníci chrumkavých slaných snackov, ale neradi siahate po čipsoch a inak priemyselne spracovaných výrobkoch, tak je tento jednoduchý recept presne pre vás. Na doritos potrebujete len 2 ingrediencie a vami zvolené korenie alebo bylinky. Pripravili sme si pre vás paprikový variant, ktorý je jednoducho božský! Tak poďme na to! :)
PS: ak ste vegáni, recept je aj pre vás, len namiesto tvarohového dipu môžete zvoliť napríklad arašidový alebo z rastlinného jogurtu s bylinkami. :)
1 porcia obsahuje
- 785 kcal
- 107 g sacharidov
- 30 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 balenie Vilgain celozrnnej tortilly
- 10 g avokádového oleja
- 1 čajová lyžička granulovanej cibule
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky údenej mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 100 g mäkkého tvarohu
- 50 g ricotty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica avokádového oleja
- himalájska soľ
- čierne korenie
- 50 g avokáda
Postup
-
Tortilly nakrájame na menšie trojuholníčky, ktoré premiešame s olejom a korením. My sme si vybrali granulovanú cibuľu, cesnak, papriku a soľ, ale vo fantázii a vašich preferenciách sa medze nekladú.
-
Ochutené tortilly dáme piecť do teplovzdušnej fritézy na 160 °C. Premiešame ich každých 5 minút a pečieme do chrumkava.
Pokiaľ pečieme v rúre, rozmiestnime ich na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 200 °C do chrumkava a opäť premiešavame každých 5 min. Celé pečenie v rúre by malo trvať približne 20 minút.
-
A teraz už sa môžeme rovno vrhnúť na dip!
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme a môžeme dochutiť bylinkami alebo obľúbeným korením.
A ak vám jeden dip nestačí, môžete si pridať ďalší. Napríklad už hotový Vilgain dip a omáčku
Tak dobrú chuť!