Žiarivo zelená torta? Prečo nie! Farba je čisto prírodná vďaka baby špenátu, ktorý dezertu navyše dodá aj vlákninu. Jesť tortu a zároveň zeleninu? No konečne! A ak si ju pripravíš do pohára, môžeš si ju vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek.
1 porcia obsahuje
- 246 kcal
- 24 g sacharidov
- 9 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 4 porcie
- 50 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 30 g erythritolu
- 2 vajcia
- 30 g baby špenátu
- 15 g kokosového oleja
- 50 ml mlieka
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 20 g čakankového sirupu
- 20 g čokopecičiek
Postup
-
Rúru si predohrej na 180 °C.
-
V mixéri rozmixujeme veľkú hrsť baby špenátu, rozohriaty kokosový olej a mlieko. Vo veľkej miske si vyšľaháme 2 bielky s erythritolom alebo iným sladidlom. V ďalšej miske zmiešame sypké ingrediencie (múku, proteín, kypriaci prášok).
Všetky tri časti spolu zmiešame a pridáme oddelené žĺtky.
-
Vytvorené cesto vylejeme do ktorejkoľvek formy vyloženej papierom na pečenie. Dáme piecť na cca 30 minút, ale napriek tomu kontrolujte, či sa nelepí na špajdľu.
-
Medzitým si urobíme náplň. Jednoducho zmiešame tvaroh, sirup a kakaové bôby alebo čokopecičky. Kým sa nám upečie cesto, dáme odpočinúť do chladničky.
-
Upečené cesto necháme čiastočne vychladnúť a rozdrobíme na kúsky.
-
Pripravíme si 4 poháre. Na dno každé dáme cca ¼ korpusu, ¼ náplne a zase ¼ rozdrobeného korpusu. Navyše môžeme ešte ozdobiť jahodou.