Zachcelo sa vám ľahkého dezertu alebo chutnej desiaty bez nutnosti tráviť veľa času v kuchyni? Máme riešenie. Tento jednoduchý apple crumble si zamilujete. Jesennú náladu navodia voňavé jablká v kombinácii s chrumkavou granolou a jemným vanilkovým krémom. Vychutnajte si ho v teple domova alebo ho pripravte do pohára s viečkom, aby ste sa v práci alebo v škole mali na čo tešiť!
1 porcia bez zdobenia obsahuje
- 256 kcal
- 33 g sacharidov
- 9 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 3 porcie
- 200 g jabĺk
- 250 ml mlieka
- 20 g vanilkového pudingu
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 80 g granoly
- 10 ml javorového sirupu
Postup
-
Ako prvú si pripravíme jablkovú zmes. Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtky, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kocky.
Ľahko podlejeme vodou, zasypeme škoricou, pridáme javorový sirup a dusíme do zmäknutia. Trvá to asi desať minút.
-
Potom si pripravíme krém. Polovicu vanilkového pudingu si uvarte podľa návodu na obale. Pridajte tvaroh a vymiešajte na hladký krém. Dochuťte pravou vanilkou a podľa chuti oslaďte. My sme použili sladič, čo je mix erytritolu a stévie.
-
Na dno pohárov rozmrvte granolu. Trochu si nechajte navrch na ozdobenie. Na to pridajte vanilkový krém, dusené jablká a zvyšok granoly. Nechajte vychladnúť. Pred podávaním odporúčame ozdobiť lyžičkou arašidového masla. Potom už len stačí chytiť lyžičku a pustiť sa do dobroty. Dobrú chuť.