Jablkový crumble do pohára

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
20 min.
58 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jablkový crumble do pohára

Zachcelo sa vám ľahkého dezertu alebo chutnej desiaty bez nutnosti tráviť veľa času v kuchyni? Máme riešenie. Tento jednoduchý apple crumble si zamilujete. Jesennú náladu navodia voňavé jablká v kombinácii s chrumkavou granolou a jemným vanilkovým krémom. Vychutnajte si ho v teple domova alebo ho pripravte do pohára s viečkom, aby ste sa v práci alebo v škole mali na čo tešiť!

1 porcia bez zdobenia obsahuje

  • 256 kcal
  • 33 g sacharidov
  • 9 g tukov
  • 10 g bielkovín

Na 3 porcie

Postup

  1. Ako prvú si pripravíme jablkovú zmes. Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtky, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kocky.

    Ľahko podlejeme vodou, zasypeme škoricou, pridáme javorový sirup a dusíme do zmäknutia. Trvá to asi desať minút. Jablkový crumble do pohára

  2. Potom si pripravíme krém. Polovicu vanilkového pudingu si uvarte podľa návodu na obale. Pridajte tvaroh a vymiešajte na hladký krém. Dochuťte pravou vanilkou a podľa chuti oslaďte. My sme použili sladič, čo je mix erytritolu a stévie.

  3. Na dno pohárov rozmrvte granolu. Trochu si nechajte navrch na ozdobenie. Na to pridajte vanilkový krém, dusené jablká a zvyšok granoly. Nechajte vychladnúť. Pred podávaním odporúčame ozdobiť lyžičkou arašidového masla. Potom už len stačí chytiť lyžičku a pustiť sa do dobroty. Dobrú chuť. Jablkový crumble do pohára

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
58 Páči sa mi Uložiť recept