Tekvicové lievance

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
15 min.
16 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Tekvicové lievance

Čo sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie jeseň? Žlté lístie, burčiak, jablká, čaj… alebo tekvica? Tekvica je v kuchyni veľmi vďačnou ingredienciou. Zaobstaráte ju za pár drobných a využiť ju môžete na sladko aj naslano, tiež ju môžete raňajkovať, obedovať či večerať. Jediný mráčik na inak jasnom tekvicovom nebi prichádza v okamihu, keď dôjde na lúpanie. Každý vie, že lúpanie tekvice je práca fyzicky náročná, vyžaduje veľa síl a občas aj nejakú tú kvapku krvi. Tekvica Hokkaido má výhodu, že sa lúpať nemusí, a tak si všetku ušetrenú silu môžete ušetriť radšej do fitka.

Poďme sa spoločne pozrieť na jeden z receptov našej série: „Jednoduchý recept z tekvice“, ktorý vám nevezme veľa času, prevonia celý byt a poteší všetkých členov rodiny!

Obsahuje 6 lievancov

  • 658 kcal
  • 85,1 g sacharidov
  • 15,7 g tukov
  • 39,9 g bielkovín

Ingrediencie

Postup

  1. Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na hladké pyré. Odoberieme 250 g a pridáme k nim vajcia, kokosové mlieko a škoricu.

  2. V inej nádobe zmiešame pohánkovú múku, proteín a prášok do pečiva.

  3. Potom pridáme suché ingrediencie k tým mokrým a vytvoríme cesto.

  4. Vyprážame na kokosovom oleji z oboch strán. Tekvicové lievance

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
16 Páči sa mi Uložiť recept