Čo sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie jeseň? Žlté lístie, burčiak, jablká, čaj… alebo tekvica? Tekvica je v kuchyni veľmi vďačnou ingredienciou. Zaobstaráte ju za pár drobných a využiť ju môžete na sladko aj naslano, tiež ju môžete raňajkovať, obedovať či večerať. Jediný mráčik na inak jasnom tekvicovom nebi prichádza v okamihu, keď dôjde na lúpanie. Každý vie, že lúpanie tekvice je práca fyzicky náročná, vyžaduje veľa síl a občas aj nejakú tú kvapku krvi. Tekvica Hokkaido má výhodu, že sa lúpať nemusí, a tak si všetku ušetrenú silu môžete ušetriť radšej do fitka.
Poďme sa spoločne pozrieť na jeden z receptov našej série: „Jednoduchý recept z tekvice“, ktorý vám nevezme veľa času, prevonia celý byt a poteší všetkých členov rodiny!
Obsahuje 6 lievancov
- 658 kcal
- 85,1 g sacharidov
- 15,7 g tukov
- 39,9 g bielkovín
Ingrediencie
- 250 g tekvice
- 60 g pohánkovej múky
- 20 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička škorice
- kokosový olej v spreji
Postup
-
Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na hladké pyré. Odoberieme 250 g a pridáme k nim vajcia, kokosové mlieko a škoricu.
-
V inej nádobe zmiešame pohánkovú múku, proteín a prášok do pečiva.
-
Potom pridáme suché ingrediencie k tým mokrým a vytvoríme cesto.
-
Vyprážame na kokosovom oleji z oboch strán.