Živina Vietnamské žlté karí
Živina Vietnamské žlté karí - autentická thajská omáčka zo žltého karí pripravená do 15 minút
Uvar si doma túto ázijskú klasiku a pochutnaj si ako v pravej thajskej reštaurácii. Vďaka omáčke Vietnamské žlté karí z čerstvých surovín si pripravíš rýchlu a fantastickú večeru bez extra námahy. Stačí pridať zeleninu, kokosové mlieko na zjemnenie, tofu či iný proteín, jazmínovú ryžu a naša omáčka ti ovonia celú kuchyňu. Dozdobiť ju môžeš čerstvým čili alebo lístkami koriandra a všetko máš do 15 minút hotovo.
Toto Vietnamské žlté karí vzniklo v spolupráci so šéfkuchárom a reštauratérom Štefanom Návratom. Ten teraz oslavuje úspech s ázijskou kuchyňou vo svojej reštaurácii PRU58 v pražských Holešoviciach. K omáčkam je so Štefanom natočená aj séria videí s receptami a tipmi na varenie.
Živina Vietnamské žlté karí v bodoch:
- z jedného pohára uvaríte 4‑6 porcií vietnamského kari
- čisto rastlinného pôvodu a je teda vhodná aj pre vegánov
- vyrobené iba z čerstvých surovín v Přerove
- príprava Vietnamského karí nezaberie viac ako 15 minút
- jedlo ako z reštaurácie uvaríte doma za tretinovú cenu
100 g | |
Energetická hodnota | 837 kJ / 203 kcal |
Tuky | 1ž g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 12 g |
- z toho cukry | 6,6 g |
Bielkoviny | 1,2 g |
Soľ | 0,6 g |
Ingrediencie
Mrkva, olej repkový, cibuľa žltá, paprika žltá, citrónová tráva, zázvor, palmový cukor, cesnak, koriander, voda, chilli papričky (< 1,5 %), korenie (< 1 %), soľ jedlá, limetkový list.
Upozornenie pre alergikov: Alergény sú vyznačené tučným písmom v zložení produktu. Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, arašidov, sezamu, sóje, pšenice, zeleru a horčice.
Upozornenie
- Potravina s cukrom.
- Skladujte mimo slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C, po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote do +7 °C a spotrebujte do 14 dní.