Živina Indonéské kari
Živina Indonézske karí - slávnostný pokrm indonézskej kuchyne
Autentické Indonézske rendang karí z čerstvých surovín, ktoré vzniklo v spolupráci so šéfkuchárom a reštauratérom Štefanom Návratom. Restovalo sa pomaličku niekoľko hodín, aby bolo krásne jemné. Z jedného pohára pripravíš ľahko a rýchlo 6‑10 porcií rendangu.
Rendang je slávnostný pokrm indonézskej kuchyne. Skladá sa z hovädzieho mäsa, ktoré sa nakrája na kocky, a dusí sa s kokosovým mliekom a touto karí pastou. Prípravou sa trochu podobá českému gulášu alebo napríklad francúzskemu Beef Bourguignon. Mäso môžeš jednoducho nahradiť akýmkoľvek rastlinným proteínom.
Živina Indonézske karí v bodoch:
- z jedného pohára 4‑6 porcií indonézskeho rendang kari
- čisto rastlinného pôvodu a je teda vhodné aj pre vegánov
- vyrobené iba z čerstvých surovín v Přerove
- príprava nezaberie viac ako 15 minút
100 g | |
Energetická hodnota | 1559 kJ / 377 kcal |
Tuky | 36 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 8,1 g |
Sacharidy | 12 g |
- z toho cukry | 3,7 g |
Bielkoviny | 1,7 g |
Soľ | 0,7 g |
Ingrediencie
Olej repkový, cibuľa červená, kokos strúhaný, chilli papričky (9 %), voda, zázvor, citrónová tráva, galangal koreň, cesnak, limetový list, korenie (< 2,4 %).
Upozornenie pre alergikov: Môže obsahovať stopy škrupinových plodov, arašidov, sezamu, sóje, zeleru a horčice.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte mimo slnečného žiarenia pri teplote do 25 °C, po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote do +7 °C a spotrebujte do 14 dní.